top of page
Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Hormon Bozan Xenoöstrojenler

Östrojen taklidi yapan xenoöstrojenler, vücutta belki de birçok sorunun nedeni olabilir. Bu kimyasallar, Östrojen Dominansı’nın da en büyük sebeplerinden biri.

Hormon Bozan Xenoöstrojenler

Baldır, kalça, kollarınızda ve karnınızda yoğun yağ tabakaları mı var?

Geceleri uykularınız bölük pörçük mü?

Regl öncesi semptomlarınız yüksek mi? Belki çok ağrılarınız var, belki çok sinirleriniz bozuluyor veya çok fazla iştahınız açılıyor.

Memelerde, rahimde kistler mi var?

Anksiyete, depresyon, sık sık mod değişiklikleri mi yaşıyorsunuz?

Regl kanamalarınız normalin çok çok üstünde mi?

Düşük libido, ağrılı birleşme, reglinizde büyük pıhtılar mı oluyor?


Bütün bu yaşadıklarınızın en büyük nedeni, kullanmış olduğunuz makyaj malzemeleri; rujlar, farlar, kalemler, rimeller, fondötenler, allıklar... Sonra bütün bu makyajı temizlemek için kullandığınız temizlik malzemeleri, kimyasal içeren sabunlar, temizleyici sular... Sonra onların üzerine sürdüğünüz nemlendiriciler. Yemeklerinizi pişirirken kullandığınız pişirme kapları. Sonra o pişirdiğiniz yemekleri saklamak için kullandığınız saklama kapları. Bunların adı xenoöstrojenler, vücudunuzda östrojen taklidi yapan kimyasallar. Eğer fazla alınırsa, hücre reseptörlerine giderek taklitle içeri giriyorlar. Bu durumda da vücudumuz kendi ürettiği östrojeni hücrelere alamıyor çünkü taklidi içeride. Bu durum vücutta fazla östrojene neden oluyor.


Bunun iki handikapı var. Östrojenin fazlalığı sorun olmakla birlikte, bir de doğru reseptörlere gidip işlerini yapamıyorlar. Üst üste katmerli sorunlar oluşuyor. Xenoöstrojenler kemik yapısının incelmesinde bile rol oynuyor. En büyük oranda geldikleri yer makyaj malzemeleri, kimyasal temizlik malzemeleri, kimyasal kozmetikler (markaya ve fiyata aldanmayın), BPA içeren her türlü plastik saklama kabı, pet şişe, konserve gıdalar, ojeler, tek kullanımlık dışı kağıt gözüküp içi plastik kaplı bardaklar, klasik çamaşır ve bulaşık deterjanları, klasik marka yumuşatıcılar, hepsi bu toksik maddeleri ve etkiyi içeriyor.


Peki ne yapacağız?


*Bize sistemin her gün sunduğu makyaj malzemelerini kullanmayacağız. İyi ve temiz kozmetik talep edeceğiz. Zamanla oluşacak.


*Temizleme ve nemlendirme için yine doğal içeriklere başvuracağız. Şanslıyız, artık çok var.


*Çelik veya cam termos kullanacağız, yanımızda taşıyacağız.


*Çelik veya tam döküm pişirme aletleri kullanacağız.


*Saklama kaplarımız cam veya seramik olacak. Plastikse de BPA free olmalı. Saklama poşeti falan kullanmayalım artık.


*Temizlik malzemesi olarak ben çok uzun senelerdir zaten alerjik astımdan beri temiz içerik kullanıyorum. Mümkün bulunabiliyor.



Sevgilerimle,

Sema

284 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page