top of page
Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Kız Gibi Mutlu Sonlar

Güncelleme tarihi: 4 gün önce

Harika geçen ilk Kız Gibi'nin ilk mezunları, çok kıymetli katılımcılarımdan gelen geri bildirimlerin sizlerle buluşma vakti.

A.U.B.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Hayatımı değiştirdi!


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Benim uyku problemim yokmuş, beslenme problemim varmış!!! Gece 2-3 civarları sebepsiz(!) uyanan, uyandığında sabah 5'lere kadar uyuyamayan ben, şu anda kafamı yastığa koyuyorum ve gözlerimi sabah açıyorum. Evdeki herhangi bir sesle uyanmışsam da rahatlıkla uykuma geri dönüyorum. Bundan daha muhteşem bir şey olamaz!! Vücudumda şişlik yok, o net ama ben sanki daha önce karnımda kocaman, taş gibi bir şey taşıyormuşum da sanki o taştan kurtulmuşum gibi bir boşluk ve hafiflik duygusu var. 2 ila 5 gün arasında değişen gecikmelerle regl olan ben, tam 28. günümde regl oldum. Bu da yetmiyormuş gibi, geceleri sancılardan dolayı kıvranıp uyuyamayan ben, minnacık bir kasık ağrısıyla geçirdim reglimi! Reglimin neredeyse 15 gün öncesinden başlayan gerginliğimi, duygu dalgalanmalarımı hissetmedim bu ay. Genel olarak daha pozitif olma (Çok sık depresif ruh halindeyimdir.), sakinlik ve kendim için iyi bir şey yapma mutluluğu geldi üzerime. Belki de en önemlilerinden biri, kendime olan güvenim ve inancım geri geldi! Önceden denemeye çalıştığım, şekersiz beslenme ve aralıklı oruçların hep başarısızlıkla sonuçlanması, bana artık "Başaramıyorum." duygusunu yüklemişti. Bu programda BALLLL gibi de başarabileceğimi gördüm. Birinci sebebi, ben grup eşliğinde yapabiliyormuşum böyle şeyleri, onu gördüm kendimde. İkincisi, Sema Hanım'ın anlattıklarından sonra neden yapamadığımın bilincine vardım. Vücudumun ihtiyaçlarının farkında olmak, “Neyi neden yapıyorum/istiyorum”u ve bana verilen bu muhteşem sisteme/bedene iyi bakıyor olduğumu artık biliyor olmak, hayatımda attığım en güzel adımlardan biri. Biliyorum bu bir yolculuk ve bu yolculuğun henüz en başından ileriye, ışığa bakmak günümü aydınlatıyor. Sema Hanım, evet biliyorum, benim de mental olarak hazır olmam, "zamanımın" gelmiş olmasının bu serüvende katkısı var ama siz ve programınız başıma gelen en güzel şeylerden birisiniz. Size daha önce de yazmıştım ama tekrar bilmenizi istiyorum; HAYATIMI DEĞİŞTİRDİNİZ!!!


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Sema Hanım, şu an sizi öpmek istiyorum!!! Günlerdir size e-posta atmayı düşünüyordum. Sizden "Programlarınız doğrultusunda bir 'community' gibi bir şey oluşturabilir misiniz, hala bir şekilde irtibatta kalıyor olabilir miyiz?" diye rica edecektim. Ve siz canlı yayında oluşturduğunuz platformdan bahsettiniz. Kendi kendime "Sen evrenden iste, Sema Hanım gerçekleştirir." dedim :) Zaman farkı ve yoğunluğum sebebiyle size çok yazamıyor olabilirim ama platformunuzun en önde koşanlarından olacağımı söylemek isterim.

 

S.T.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Program ilk gün, ilk canlı ders ile birlikte yüksek bir motivasyonla başladı benim için. Eliminasyon ihtiyacı hissediyordum, bir şeyler vardı rahatsız olduğum. Bu program "İşte buymuş, daha fazlasıymış hatta." dedirtti bana. Bütünsel oluşu, konuyu tüm yönleriyle anlatmanız, daha bilinçli bir uygulama imkanı sunuyor. Her detayı düşünmüş olmanız çok etkileyici diğer bir konu. Özenle yazılmış mailleriniz, canlı derslerdeki içten anlatımınız, sorularımıza verdiğiniz cevaplar ve muhteşem enerjiniz için çok teşekkür ederim Sema Hanım. Unutulmaz ve uzun sürecek bir etki bu, sağ olun..


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Regl dönemine geçişin bu kadar kolay olabileceğini hiç düşünmemiştim. İlk iki günüm baş ağrısı ve kramplarla geçerdi. Hareketimi kısıtlayacak kadar kasılmalar olurdu sabahları. Bir hafta öncesinde başlayan gergin ve agresif duygu durumu eşlik ederdi :) Bunları yaşamadan da regl olabiliyormuşum, bunu gördüm. Devam etmekteki en büyük motivasyonum bu olacak. Kesinlikle buna değer. 

Cildim aydınlandı. Net olarak rengi, ışığı değişti, parlıyor. Zihnim de mis gibi aydınlandı :) Bilinçli bir beslenme düzeni kazanmış oldum, çok mutluyum. İşim gereği günlük hayatta çok aktifim ve program boyunca neredeyse hiç yorgunluk hissetmedim, enerjim çok iyiydi. Açlık krizlerim olmadı, elim neye giderse tahammülsüzce o an yerdim normalde, bu süreçte sabırla salatamı hazırladım:) Hep istediğim ama oturtamadığım bir düzen sundunuz. Ben buradan devam ederim :) 


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

İyi ki varsınız Sema Hanım, bilgileriniz paylaştıkça çoğalsın, ışığınız hep parlasın. Çok sevgiler..

 

G.T.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Bir kadının kendi bedeni, duyguları, yaşadıkları hakkında öğrenmesi gereken her şey var bu programda. Çok yardımcı oldu elbette. Diğer katılımcıların da içinden geçmiştir sanırım şu düşünce "Keşke tüm bunları daha önce bilseydim.."


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Ben kilosundan, görünümünden memnun olan bir kadınım. Yıllardır aynı kilodayımdır ancak menopozla birlikte 2 kg gibi rakam oturdu ve belim kalınlaştı. Bir de çok yoğun, alkollü bir yaz geçirmiştim, açıkçası iç organlarım mutlu olsun diye başladım programınıza. Tam da beklentimin karşılığını alarak ayrılıyorum.

1. haftada o 2 kiloyu vermiştim.

2. haftada beni sabahları çok rahatsız eden geniz akıntısı ve bitmeyen sabah hapşırmalarının geçtiğini fark ettim (Çünkü çok sevdiğim peyniri yemeyi bırakmıştım. Süt ve yoğurt zaten yoktu hayatımda.)

3. haftada artık daha güçlüydüm (4 senedir haftada 2 kez yoga derslerim var ve değişimi buradan anlıyorum, çoğu pozdaki titremeler kayboldu:)

Ve bütün bunlar aralarda olan kaçamaklara rağmen oldu. Gece uykuları kısmen düzeldi.

Yine gece ateş basmalarının geç saatte yemek yediğimde alevlendiğini fark ettim.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Programa başlarken kimseye söylemeden devam etmeyi düşünmüştüm. Zira mahalle baskısı efsanedir biliyorsunuz, "Zaten zayıfsın, ne gerek var"cılar var benim etrafımda da ama bir yerden sonra, kendimi öğrendiklerimi arkadaşlarıma anlatırken buldum. Gönderdiğiniz dosyalar kitapçık haline getirildi. Dediğiniz gibi sıkmadan, germeden okuyarak öğrenmeye devam edeceğim. Samimi tavrınız, anlatımınız, güleryüzünüz için de çok teşekkürler. Görüşmek üzere :)

 

H.T.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Çok güzel, bilgi dolu, pratikleri olan, son derece yardımcı, kolaylaştırıcı tarzda ve motive edici bir programdı. İyi ki kaçırmamışım. Kendimle olan ilişkim derinleşti. Bedenime farkındalığım arttı. Bedenimle birlikte, uyumlu hareket edebileceğimi gördüm. Adeta iki dost gibi birbirimizi dinler olduk. Bu benim için çok kıymetli. Menopozda olduğum için ay döngüsünü denedim. Bir yılı aşkın bir süredir ketobiyotik beslendiğim için karbonhidratları ayarlamakta zorlandım. Açıkçası çok kaçamak yaptım:) Karbonhidrat tüketme fikri, kaçamak fikriymiş benim için, bunu fark ettim. Sonradan gelen değişim metodu benim için daha uygun ve çok mutlu olduğum bir tarz oldu. Lenf masajını çok sevdim. Gerçekten uykularım derinleşti. Eşimin horlamasını bile duymaz oldum :) Özetle ben bu eğitime katıldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Bilinç olarak çok aydınlanmalar yaşadım. Eksik, yanlış bildiklerim yerine oturdu. Sistematik bir bilgi akışıydı. Bana çok iyi geldi, kendime karşı sorumluluklarımı hatırladım.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Çok teşekkür ediyorum. Faaliyetlerinizin devamını dört gözle bekliyorum. Size sağlıklı, bereketli, güzel bir ömür diliyorum.

 

S.B.A.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Program inanılmaz güzel dizayn edilmiş. Çok detaylı bilgileri, herkesin anlayabileceği seviyede anlatan dopdolu bir programdı. Diş hekimi olup çoğu dersi zamanında almış olmama rağmen, mekanizmaları o kadar net oturtabildim ki şimdi Sema Hanım sayesinde neyi, ne için istediğini, hissettiğini anlayabilmek ve anlamlandırabilmek için bu programı her kadının kendine hediye etmesi gerektiğini düşünüyorum. Öğrendiklerimi çevremdeki herkese heyecanla aktarıyorum. Bence beslenmede yeni bir dönem açacak bu program. Sadece bir beslenme programı değil, bir yaşam programı gerçekten.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Programı henüz tam anlamıyla hayatıma dahil edemesem de muazzam bir bilinç ve farkındalık kazandırdı bana. DKYY programına devam ediyorum hala ve benzerlikler içerdiği için bu programa başladığımda da etkilerini göreceğimden çok eminim.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Emeklerinize sağlık, iyi ki varsınız :)

 

A.S.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Mükemmel bir içerik hazırlamışsınız. Yapıcı bir eleştiriyle katkıda bulunayım diye program sürecini şöyle bir düşündüm ama hiçbir ekleme yapamıyorum :) Menopozda olduğum için, başlarken "Acaba benim faydalanabileceğim bir program mı?" diye endişem vardı. Endişem tabii ki yersizmiş, çok güzel bilgiler edindim. Açıkçası menopoza girdiğimden beri ne bir araştırma yaptım, ne de doktora gittim. Tamamen "saldım çayıra" modundaydım. Şimdi geçmişte yaşadığım sıkıntıların, PCOS, çocuk sahibi olamama, tiroid sorunları, aşırı kilo, insülin direnci, yüksek şeker, yüksek tansiyon, yüksek trigliserid, menopoza girdiğimden beri aşırı terlemelerim, ağrılarım, her şeye isteksizliğim, depresif biri olmam, uyku sorunlarım, yeme bozukluğum, daha aklıma gelmeyen birçok problemin temelinde yatan sebeplerin artık farkındayım. (Çocuk yapma konusu artık kapandı tabii ki ama sizden öğrendiklerimi uygulayıp sağlıklı yaşamaya başladığım son 10 ayda diğer bütün problemlerimden kurtuldum.) Kız Gibi programı, döngüsel beslenmeye geçmek (Sorunsuz geçtim, devam edeceğim.) ve yaşamımla ilgili diğer değişiklikleri hayata geçirmek beni bambaşka bir seviyeye getirecek.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Bu programa, sizin deyiminizle "çikolata şelaleleri"nden gelmediğim için (O da sayenizde tabii ki) çok rahat uyum sağladım. Daha önce hiç ilgilenmediğim ama çok önemli olan kadın sağlığı, kadın vücudu, hormonların işleyişi ve etkileri konularında bilgilendim. Hayatıma nihayet sporu ekleyebildim. Uyku kalitemi arttırmak için 21:30 itibariyle TV ve cep telefonunu kapatıp kendimle ilgilenmeye, küçük çapta meditasyon yapmaya başladım. Nefes egzersizini zaten gün içinde, ara ara hep yapıyorum. Sonuç olarak uykum gerçekten çok iyileşti, ölçülerim küçülmeye devam ediyor (10 ayda 54-56 bedenden 44-46 bedene düştüğümü de şuraya ekleyeyim :) Terleme, sıcak basmalarım çok azaldı. Emin olun havanın serinlemesiyle alakası yok, kışın ortasında askılı tişörtle gezen, otururken durduk yere her yerinden ter fışkıran biriydim ben. Toksinlerin, kimyasalların hormonlarımıza etkisini o kadar güzel anlattınız ki ben bu konuya aslında gayet hakim olmama rağmen "Amaaan boşver" modundaydım, nihayet bu konuyu ciddiye almaya başladım. Plastikleri, teflonları vs. mutfağımdan çıkarmıştım. Zamanla temizlik malzemeleri, kozmetikler konusunda da değişimi tamamlayıp sürdüreceğim.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Bütün bunları keşke 30 yıl önce bilseydim. Umarım gençler programlarınıza katılır ve hem kendileri bilinçlenir ve gelecekteki sağlıklarına yatırım yapmaya başlarlar hem de çevrelerini olumlu etkilerler. Çok ama çok güzel bir program hazırlamışsınız. Tüm dokümanlar harikaydı. Hepsinin çıktısını alıp dosyalayıp hep elimin altında tutacağım. Ellerinize sağlık. Tuğçe Hanım'a ve eşinize de teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ayrıca son gönderdiğiniz devam kitinin kapsamı ve güzelliğiiiiii, ne yapmışsınız öyleeee :) Sevgilerimle..

 

D.Z.G.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Program çok özenli ve ayrıntılı hazırlanmıştı, oturumlar zamanında başladı ve kayıt linkleri aksamadan gönderildi. İçerik çok dolu idi ve dökümanlar anlaşılırdı.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Beslenmeme dikkat eden biriyim. Uzun yıllardır sizi de takip ederim ve hayatım boyunca sağlıklı yaşamak hep önceliğim oldu. Hayatım boyunca hep benzer kilodaydım ve yemeği de sevmem pek :)) ama daha önce makrolarımı hesaplamamıştım. Programı kullanarak hesaplamalar yaptığımda, günlük proteinimi zaman zaman karşılayamadığımı fark ettim. Perimenopozda ise protein alımıma daha çok özen göstermem gerektiğini anladım. Hormonların ne kadar hassas ve bütüncül bir bakış açısı ile özen gösterilmesi gereken bir konu olduğunu öğrendim. Yaşamımın bundan sonraki bölümünde beslenme, spor, stres yönetimi ve uyku gibi değişkenlerin tamamına özen göstermeye niyet ediyorum. Ayrıca beden farkındalığım arttı, bedenimdeki değişimleri daha kolay anlamlandırmaya başladım. Gerçek besinleri öğünlerimde artırdıkça daha enerjik ve canlı hissediyorum, sonraki aylarda majör değişikliklerin olacağına da eminim. İletişim halinde kalacak olmaktan dolayı da oldukça memnun ve heyecanlıyım.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Emeğinize sağlık Sema Hanım, kendimi hem çok şanslı hem de çok daha güçlü hissediyorum. Bilgi güçtür bence ve siz bizi fazlasıyla bilgilendirdiniz. Öyle bir zamanda aldım ki eğitimi, 41 yaşında, hiç beklemediğim bir anda perimenopozda olduğumu öğrenince hayata küsmüştüm. Sanki eksik kalacaktım, sıcak basmalarım oluyordu ve kendimi yaşlı, enerjisi bitik hissediyordum. Ancak programın sonunda her şeye sıfırdan başlıyorum sanki, içimde bir umut ve güç var. Her şey daha güzel olacak. Sevgiler.

 

B.Ü.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Program çok keyifli geçti, canlı yayınları sabırsızlıkla bekledim. Ben kadın bedeni, döngüleri ve işleyişi hakkında oldukça bilgisiz olduğumu gördüm. Anlattıklarınızı zaman zaman hayretle dinledim. Benim açımdan çok bilgilendirici oldu.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Bilinçli yemek yemeğe başladım. Açlık krizi yaşamadım. Besin tüketirken dengeli gitmeye çalıştım ve porsiyonun ne kadar önemli olduğunu anladım. Spora başladım yihuu -ki yıllardır istiyor ama üşeniyordum-. Başladığımız gün beden ölçülerimi almıştım. Bu sabah yeniden ölçtüğümde 2-5 cm arası değişim gördüm.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Ben ilk defa bir eğitiminize katıldım. Enerjiniz, açıklayıcı anlatımınız, özellikle kadınları bilinçlendirmek için çabanız harikaydı. Kitaplarınızı da edindim. Bundan sonra sağlığım için (çünkü benim çoğu rahatsızlığım hormonlarımdan kaynaklı) hafif yaşayacağım. Sizi de herkese anlatacağım. İyi ki kendinizi bu konulara adamışsınız. Sevgiler..

 

B.B.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Program benim için muhteşemdi, bilmediğim birçok şeyi öğrendim ve bedenim ve ruhumla ilgili farkındalığım da çok arttı.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Döngüm içerisinde, programda öğrendiklerime uygun beslenmeye çalıştım (makroları çok takip edemesem de), her şeyden önce ruhsal olarak çok daha iyi hissediyorum, regl öncesi stres ve sinir durumu hiç yaşamadım, uykularım çok düzene girdi.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Sema Hanım'ın hep bir platform açmasını hayal ediyordum, bugün duyunca gerçekten çok sevindim. Sabırsızlıkla hayata geçmesini bekliyorum. Kız Gibi programıyla ilgili her şey çok mükemmeldi; yalın ve anlaşılır, günlük hayatta kolay uygulanabilir. Katıldığım için çok mutluyum. Her şey için çok teşekkür ederim. Sevgiler..

 

E.S.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Birçok yeni bilgi edindiğim, farkındalığımın arttığı çok güzel bir programdı. Elbette yardımcı oldu:)


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

6 cm'e katıldığımda, çok kısa bir sürede değişim hissetmiştim. Burada programa ancak bu hafta başlayabildim. Fiziksel değişim yolda :) Uzun süredir temiz beslenmeye dikkat ediyorum. Bir türlü memnun kaldığım bir deterjan bulamamıştım, sizin önerileriniz ile denemelere başladım :) Bilgi olarak da çok arttım diyebilirim.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

İyi ki varsınız. Enerjiniz ve çabanız bana çok iyi geldi. Sizinle 30'lu yaşlarda tanışmış olmak isterdim. Bu bilgiler ışığında daha sağlıklı bir bedene sahip olabilirdim. Kısmet menopozaymış :) Hiçbir zaman geç değildir :)

 

G.E.Ç.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

3'lü eliminasyona da katılmıştım, o yüzden yenebilecekler ile beslenmeye dahil olmayanlar konusunda zorluk çekmedim. Döngüye dikkat etme konusunda oldukça aydınlatıcı idi. Menü hazırlarken makroları tutturabilmek için dikkat etmek farkındalık yarattı. Genelde protein az kalıyormuş, onu fark ettim. Dengeli ve döngü çerçevesinde beslenme konusunda, stres yönetimi, spor, hepsinin bir bütün olduğunun çerçevesi iyi çizilmişti. Hepsi birden düzelemese de hep daha iyi versiyonuna geçme çabam devam edecek :)


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Henüz döngüm üzerinde bir farklılık tespit edemedim ancak artık beslenmede denge konusunda hep aklımın bir köşesinde yer etti. Stres yönetimini henüz tam beceremesem de ara ara 5 dakikalık "durma" anlarını daha sık uyguluyorum ve iyi geldiğini hissediyorum. Stresin hormon üzerindeki etkisini bu kadar net görünce sinirlenmeme eğilimi göstermeye, "Amaan neyse" demelere başladım :) Yoga yapıyordum zaten ama kas anlamında bir kazanım için gönderdiğiniz videolar üzerinden çalışmalar yapmaya başladım. Zamanla rutine oturacağına inanıyorum. Hep "daha iyi bir yaş alma" isteği ile hayatıma devam ediyorum.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Emeğiniz ve samimiyetiniz için çok teşekkürler. Her anlamda çok bilgilendirici ve aydınlatıcı bir eğitimdi. Eğitim platformunuzu sabırsızlıkla bekliyorum. Bilgilerin hep taze kalması ve özellikle çevresinde böyle beslenen, bunlara dikkat eden olmayanlar için başkalarının varlığından haberdar olmak için çok güzel bir uygulama olacağından eminim. Teşekkürler, sevgiler..

 

B.G.

Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Çok güzel bilgiler aldım. Hepsi de kullanıldığında süperler. En rahatlatıcısı menopoz, sistemlerin nasıl çalıştığı, masaj… hepsi. Sindirmek, uygulamak ve hemen hayata geçirebilmek o kadar çabuk olmuyor ama ben aklıma geldiğinde hemen yapıyorum.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Süper bir program. Gerçekten tamı tamına harika. Bir kadının kendinde neler olduğunun ve bu olanların yediklerimizle bizi dengede nasıl tutabileceğinin harika bir örneği. Çok teşekkür ederim.

 

D.M.U.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Eliminasyon, sonra da 6 cm derken eskiden rahatlıkla akan sürece bu sefer kendi kendime devam etmeye çalışıyordum. Program ile ilgili mesaj da tam o sırada geldi. Tatilden dönmüş ve kilo almıştım. "O kadar uğraştım ve şimdi yine başa mı döndüm?" diyor, kendime yüklenmeye hazırlanıyordum. İşte program tam da o ruh halindeyken, ilaç gibi geldi. Tüm sistemi kadın döngüsüne oturtarak taşları da yerli yerine yerleştirmesi bir yana, bana en çok da "Ben buradayım. Hadi bakalım, yeniden devam." diye duyulan bir yardım kiti oldu. Kısacası evet, bana yardımcı oldu!


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Hani sizin de anlattığınız "Hormonlardandır" söylemi vardı ya, ben de o durumu not ala ala biraz fark etmeye başladım diyebilirim.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Teşekkür ederim!

 

C.E.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Evet kesinlikle yardımcı oldu. Yaza girerken bir süredir yol alabildiğim 6 cm-DKYY programını zorlu hayat sürprizleri nedeniye bırakmıştım. Yine kuyuların dibindeydim. Program elimden tuttu. Toparlıyorum yavaş yavaş.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Programa çok zor zamanıma denk gelmesi nedeniyle geç başladım. İki haftayı geçen bir süredir uygulamaya çalışıyorum. Şişkinliğim azaldı, su tüketimim, uykuma dikkat etme durumum arttı. Elim hep sağlıklı seçimlere gidiyor, beslenirken saçamalamak aklıma gelmiyor. Yataktan kalkışım rahatladı, ağrılarla uyanmalarım çok azaldı. Psikolojim kesinlikle daha iyi.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

İyi ki varsınız. Hep olun. Sağlık okulu için heyecanlıyım. Artık zaten ne yaparsanız takipteyim çünkü enerjiniz bana iyi geliyor. HAYATIMDAKİ TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN sizden aldığım güç ile elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. İçim rahat çünkü kendim için uğraşıyorum. Çok, çok teşekkür ederim.

 

T.S.T.

Program sizin için nasıldı? Size yardımcı oldu mu?

Programınızı duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Heyecanlanmakta haklıymışım. Bu programda sizin o güzel enerjinizle o kadar detaylı ve bilgili bir aktarım oldu ki anlatamam. Bize sunduğunuz dokümanların da detaylı ve bilgilendirici olması çok iyiydi. Aslında ne zaman, ne yaşadığımı anladım. Bu da beni rahatlattı. Bu programda karbonhidrat ihtiyacımı iyi karbonhidratlarla gidermeye çalışmam gerektiğini anladım. Döngüsel nasıl besleneceğime dair çok açık ve net bilgiler elde ettim. Yalnızca bu da değil, ruhsal ve bedensel olarak bize tüm bilgileri aktardınız. Spordan ruhsal alana, her türlü bilgiyi veren bir program. Özellikle bedenimin lenf akışına ve de uykuma o kadar iyi geldi ki anlatamam. Bu programı herkese öneririm. Bence bütün kadınların bu programa katılması gerekir. Programın içeriği çok kapsamlı ve katkı sağlayacak bilgilerle dolu olması harika. Size çok teşekkür ederim. İyi ki katılmışım.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

İlk olarak masaj ile uyku kalitem daha derin ve güzel uyuyorum. Bazı dönemlerde neden daha çok karbonhidrat aş erdiğimi anladım. Daha az yemeyi ve makroları hayatıma daha dikkatli bir şekilde uygulamayı öğrendim. Bendenimi daha iyi hissediyorum.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

İlk olarak ortaya koyduğunuz katkıya çok teşekkürler. Sizin o güzel enerjinizle birlikte olmak çok güzeldi. Varlığınıza şükürler olsun.

 

İ.T.T.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Kelimenin tam manasıyla kendimi evimde hissettiğim, içinde olmaktan mutluluk duyduğum ve kendimi çok ait hissettiğim bir program oldu. Her yönüyle anlaşıldığımı, yalnız olmadığımı, elimden tutulduğunu ve desteklendiğimi sonuna kadar hissettim. Her şeyden önce canım hormonlarımı tanıdım ve bendeki değişimlerin neden olduğunu anladım. Sebebini başka şeylere yorduğum şeylerin altında, kısmen veya tamamen canım hormonlarımın yattığını anladım. Onları nasıl desteklemem gerektiğini ve onlara nasıl ve ne şekilde gözüm gibi bakacağımı öğrendim. Program başladığında da kazandırmak istediği misyon yönüyle 0 noktasında değildim ama bulunduğum noktadan daha bilinçli, daha donanımlı bir şekilde ilerlememe yardımcı olacak bilgiler öğrendim. Kısacası bende yeni bir ben yaratma süreci başlattı diyebilirim.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Öncelikle daha sakin ve daha ılımlıyım. Fiziksel olarak şişkinliğim azalmış, daha hafif, daha zinde ve daha rahat hissettiğim bir süreç oldu. Çok yoğun bir öğrenmenin yaşandığı bir program oldu benim için. Canlı yayınlarda notlar aldım, kaçırdığım şeyler varsa diye tekrar izledim. Dokümanların bazılarını defterime not aldım ve açıp açıp okuyorum. Yemek tarifleri için ayrı, bilgiler için ayrı kitapçık olarak ciltletip mutfağımda baş köşede tutacağım. İlk defa eşimi de dahil ettim bir programınıza. Ona da anlattım ve ayrı yemek pişirmeden onun da yiyebileceği versiyonlarını yaparak farkına varmadan onu da sağlıklı beslenme yolculuğunuza dahil etmiş oldum. Beraber yürüyoruz ve sağlıklı yaş almak için beraber adımlar atıyoruz. Planlı ve programlı olmanın önemini , kendimi (duygularım, hislerim, sağlığım, beslenmem, hareketliliğim) önceliksel olarak her şeyin üstünde tutmam gerektiğini, çok küçük görünse de sağlığıma artı değer katacak alışkanlıkları yavaş yavaş hayatıma entegre etmem gerektiğini bir kere daha anlamış oldum. Bu nedenle yürüdüğüm bu yola yeni bir yaratma süreci diyorum.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Hayatta bazı anlar bazı kişiler vardır ki onları ‘iyi ki’ diye anarız. Siz benim için böyle bir yerdesiniz. İyi ki böyle bir eğitim aldınız, iyi ki öğrendiklerinizi bizimle paylaşma azminiz ve isteğiniz var, iyi ki bu programın bir parçası oldum. Bundan sonra ben artık eski ben olmayacağım, bunu biliyorum. Öyle bir aydınlanma, öyle bir özleşme ve öyle bir dahil olma duygusu yaşadım ki yeni yaşıma daha bilinçli, daha istekli ve daha gayretli gireceğim için çok mutluyum.

 

F.B.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Programdan oldukça keyif aldım. Kendi sağlığım için böyle bir adım atmak bana gerçekten iyi geldi. Daha önce de genellikle sağlıklı beslenmeme rağmen, Hashimoto ve egzamadan muzdaribim. Düzenli bir adet döngüm olmasına rağmen, adet öncesi duygusal dalgalanmalar yaşıyordum. Bu program sayesinde, özellikle adet öncesi duygu durumumdaki dalgalanmalarda iyileşmeler fark ettim. Programın başında adet döngüm başladığı için uyum sağlamam oldukça kolay oldu. Program boyunca tam bir döngü yaşadım ve ikinci adetimi de gördüm. Yaptığım TSH hormon testi sonucum oldukça iyi geldi ve ilaç dozumu değiştirmeme rağmen değerlerim iyileşti. Ayrıca 2 kilo kaybettim ve şişkinlik hissim kayboldu. Genel olarak hem fiziksel hem de duygusal anlamda olumlu etkiler hissettim.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Ne kadar zayıf olsam da sahip olduğum alt göbeğim kayboldu ve şişkinlik gibi sorunlarım tamamen ortadan kalktı. Ayrıca 2 kilo verdim. Program kesinlikle çok bilgilendiriciydi. Bu bilgiler ışığında, artık ne yediğime ve ne zaman yediğime çok daha fazla dikkat ediyorum. Bunun yanı sıra, öğrendiğim bilgileri uygun ortamlarda paylaşmaya özen gösteriyorum.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Paylaşmaya ve iyileştirmeye devam edin lütfen Sema Hanım. Sunduğunuz bilgiler ve rehberlik gerçekten çok değerli. Program boyunca öğrendiğim her şey, bana hem fiziksel hem de duygusal anlamda büyük katkı sağladı. Bu deneyimi başkalarına da tavsiye etmekten memnuniyet duyuyorum. Destekleyici ve motive edici yaklaşımınız için teşekkür ederim.

 

G.Y.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Kadın bedeni ve hormonları açısından çok faydalı bilgilerdi. Özellikle döngüsel şekilde beslenme, yaşama fikri bana bambaşka bir bakış açısı kazandırdı. Perimenopoza giriyor olduğumu fark ettim. Öğrendiklerimi ufak ufak uygulamaya başladım.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Bilgi açısından çok çok doyurucu bir programdı. Her dokümanın çıktısını çoğunlukla e-mail gelir gelmez aldım, yazarak çizerek çalıştım. Ayrıca bu konulara özel bir kitabınızın çıkmasını dört gözle bekliyorum.


- Döngüme göre beslenmeye daha çok dikkat etmeye başladım. Mesela 1. güçlü fazda fermente gıdalar tüketmeye, protein ve yağdan ağırlıklı yemekler pişirmeye başladım. Sakin fazda karbonhidratlara daha çok yöneldim. Hesap yapamadım ama aklımda bir plan oluştu. Tam anlamıyla uygulamaya yeni başlayacağım, o zaman size kendimdeki değişiklikleri tekrar yazacağım.

- Toksinlerle ilgili farkındalığım çok gelişti. Lenf temizliğini günlük uygulamaya başladım. Hatta o sırada evde olan seksen yaşındaki anneanneme de öğrettim. O da yapıyor şimdi :)

- Hemen kullandığım ped markasını değiştirdim. Temizlik ürünlerimi yenilemeye, toksik olmayan ürünlere yönelmeye başladım.

- Fiziksel hareketliliğimi döngüme göre düzenlemeye başladım. Bazı dönemler ne kadar istesem de koşamadığım ya da esneyemediğim zamanları artık anlamlandırabiliyorum.

- Altı yaşındaki kızımın süt içmeyi çok sevmesi uzun zamandır endişe sebebimdi. Çok sevdiği için bir türlü kesmeye cesaret edemiyordum. İnek sütüyle ilgili verdiğiniz bilgilerle birlikte büyük bir adım atma cesaretini kendimde buldum. Kızımla da konuşup ona anlatarak her gün içtiği sütü hayatımızdan çıkardık. Artık sadece hafta sonu içiyor. O kadarı henüz kaldı :)

- Gönderdiğiniz özet bilgi tablolarının çıktısını alıp çalışma masamın önündeki duvara yapıştırdım. Odaya girip çıktıkça eşim de bana sormadan çıktılara bakıp öğrendi. Güçlü dönemde miyim, sakin dönemde miyim o da biliyor artık :)

- Son farkındalığım: Programın ilk gününden beri, bu kadar farklı bedenlere sahip varlıklar isek, çalışma ve alışkanlık oluşturma yöntemlerimizin de farklılık istediğini düşündüm. Son yıllarda ünlü olan dünya çapındaki neredeyse bütün alışkanlık oluşturma, verimlilik vb. uzmanları genelde erkekler ve önerdikleri metotlara bir noktadan sonra içimde bir şeyler karşı çıkıyordu. Örneğin Atomik Alışkanlıklar'da "Asla iki kez ıskalama" deyip ne olursa olsun bir şeyi her gün aynı miktarda az bile olsa yapmak biz kadınların döngülerine ters diye düşünüyordum. Alışkanlık oluşturma metotlarının bile kadıncasını yaptığımızda daha verimli olduğumu görüyorum ve kendimi artık o önerilen metodu tam olarak uygulamamış gibi hissetmiyorum.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Bütün öğrendiklerimi çok sevdim. Bütün kadınlar, kızlar öğrensin istiyorum. Yakın arkadaşlarımın hepsine çoktan tavsiye ettim. Canlı yayınlara bu sefer canlı olarak katılamadım ama sonradan izledim. Hatta birden fazla kez izledim. Hepsinde enerjiniz çok güzeldi, bana da geçti. Çok teşekkür ediyorum her şey için.

 

B.E.R.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Katıldığım bütün programlarınızı çok sevsem de, sanırım bu programın yeri bende ayrı oldu. Hem spor, hem stres, hem de beslenme açısından, belki benim algımın daha açık olmasındandır tabii. Bir de döngüye göre değişik fazlardaki farklı beslenmeyi çok sevdim. Hayatıma bir heyecan kattı :) Canlı yayınlar ve günlük e-mailleriniz çok motive edici oldu. Özet görsellerinizi mutfak dolaplarına astım, evdeki herkesin ilgisini çekiyor. Program genel olarak bana çok yardımcı oldu. Regl öncesi baş ağrılarım olmadı. Bazı PMS semptomlarım olsa da, onların da birkaç döngü sonrası biteceğini biliyorum. Beni en etkileyen şeylerden biri de demans hastası annemi ve onun perimenopoz ve menopoz dönemini düşünmek oldu. Bu da bana en büyük motivasyon oldu diyebilirim. Bu konuları hormon dengesi açısından ele aldığınız için çok teşekkürler!


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Fiziksel olarak sabahları daha dinç kalkıyorum, kilo olarak pek takip etmesem de pantolonlarımın beli hafif bol geliyor. Regl öncesi baş ağrım olmadı. Bir de işlevsel kuvvet ağırlıklı bir antrenman programına başladım, kullandığım ağırlıkları da döngüme göre ayarlıyorum. Bilgisel olarak kendimi daha iyi anladığımı düşünüyorum, mesela her zaman aynı verimde çalışamadığım için kendimi kötü hissederken, verdiğiniz bilgilerle her zaman aynı verimde çalışmamın sadece psikolojik değil, fizyolojik olarak da mümkün olmadığını anladım ve bu iş hayatımdaki kendi yarattığım stresi de oldukça azalttı. Daha önce söylediğim gibi kızıma da hormon dengelerini anlattım, sabahları "Oksitosin arttıralım." diye sarılıyoruz birbirimize artık :) Pazar günleri de önceden hazırlayabileceğim şeyleri hazırlıyorum menü için. Mesela hormon bayramı için nohut ve mercimek haşlayıp buzluğa attım, kahvaltı salatama bir avuç atıyorum, canım hangisini isterse. İşe giderken yanımda beslenme çantası alıyorum. Bir de sizinle ilk yaptığım programdan beri, arkadaş buluşmalarında hep gelen soru "Sen bunu da mı yiyemiyorsun?" oluyor. Bu program sırasında o soruya yiyebildiklerimi sıralayarak cevap vermeye başladım, tabii yiyebileceklerim sonsuz bir liste olduğu için o soru sorulmamaya başladı.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Size çok teşekkür ederim emekleriniz için. Bu kadar önemli bir konuda, tıp bilimindeki genel akımın biz kadınları hüsrana uğratması, beni uzun süredir çok rahatsız ediyordu. Sayenizde aydınlandım. Platform için çok heyecanlıyım. Sosyal iletişimin üzerimdeki etkisini çok iyi bildiğimden, dört gözle bekliyorum. Program sırasında 6 yaşındaki oğlum okulda focaccia yaptı, onun tadına bakmamam mümkün olmadığından baktım. Ama sadece tadımlık, çok güzeldi ama tadımlık bana yetti :)

 

A.E.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Perimenopoz döneminde bu programa dahil oldum. Daha önceden eliminasyon programınıza katıldığım için antrenmanlıydım ancak günlük almam gereken protein miktarını ayarlamakta ilk haftada biraz zorlansam da sonrası çok kolay geçti. İlk ay bittiğinde "Ne yani, bu kadar mı?" dedim, artık gözümde nasıl büyüttüysem :) Beslenme harici lenf masajı, hint yağı gibi ayrıntılar da bu programı bütün olarak yaşamama yardımcı oldu.

Bu program bana regl döngüsü aksaklığı ve beraberinde gelen değişiklikleri yaşayan tek kadın olmadığımı hissettirdi. Eşinizle yaptığınız yayın ise hayata bakışımızı biraz daha değiştirmemiz için çok güzel yönlendiriciydi. Canlı yayınlarda yöneltilen sorular ve onları samimi şekilde yanıtlamanız, maillerime çözümcül yaklaşımınız, kendimi bütünün bir parçası gibi hissettirdi.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Program başladığında reglimin başındaydım, yani çok güzel denk geldi. Son dönemlerde regl döngüm kendini kısaltmıştı, daha sık regl olmak da aklımı kurcalayan sorulardan biriydi. Program biterken, aylardan sonra ilk kez 28. günde regl olmak beni çok mutlu etti. "Demek ki olabiliyormuş." dedim. Bu moralle beslenme düzenini en az 3 ay uygulamaya karar verdim. En güzeli, düzelen moralimle beraber ailemin bendeki değişimi farkedip önyargılarını bırakarak en basitinden sebze alışverişinde bana destek olmaları.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Desteğiniz için hem size, sabırlı yardımcınız Tuğçe'ye hem de eşinize teşekkür ederim. Benim gibi pek çok kadına dokunabilmeniz dileğiyle.

 

Ö.O.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Program harikaydı. Tüm bilgileri holistik şekilde, hap gibi, herkesin anlayacağı şekilde tüm sevgi dolu kalbinle bizimle paylaştığın için çok teşekkürler. Beslenme konusunda zaten altyapım vardı ama herkesle el ele, konuyu ve hormonları anlayarak, neyi neden nasıl yaptığımızı bilerek ilerlemek çok güzel oldu. Her an elimizden tutulduğunu bilmek, zorlandığımız anda yardımımıza koşman ve yalnız değilim hissini yaşamak ayrı güzel oldu. Bu harika içerik ve paylaşım için sonsuz teşekkürler.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Kilo verdim, iyi oldu :) Daha da bilinçlendim. 28 gün boyunca uçak yolculuğu dahil olmak üzere bir kere bile bozmadım. Kahve ve şeker isteğim çok azaldı. Spor ve egzersizi hayatıma 2 senedir iniş çıkışlarla eklemiştim, şimdi bunu alışkanlık ve günün bir parçası haline getirme motivasyonum arttı. Lenf masajı da keza aynı şekilde.

Aşırı dalgalı bir hormon iniş çıkışı yaşadığım, 4-5 doktor arası onlarca kan tahlili ve yoğun fitoterapi, ozon, hacamat vs. başladığım ayda bu programa katıldığım için tamamen bir toplu değişim içindeyim.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Platformun açılması çok çok iyi geldi, çok teşekkürler. Her gün senden mail almak ve bir grup içerisinde olmak çok motive edici ve destekleyici. Bitmesine çok üzülüyordum. Seni çok seviyorum :)

 

D.U.A.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Program bir harikaydı. Bu yaşıma kadar tanımadığım bedenimle artık tanıştığımı hissediyorum. Onu daha iyi anlıyor, ihtiyaçlarını duyuyorum. Hem kendimde hem de arkadaşlarımdaki hormonal değişikliklerin çok daha somut şekilde farkında oluyor, hatta yaşanan sağlık problemlerinin sebeplerini çok daha kolay anlamlandırabiliyorum. Gerçekten her yol beslenmeye çıkıyor.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

İlk 6 cm-DKYY katılımcılarından olarak, sizinle beraber bu beslenme şeklini çok güzel oturtmuştum. Bunun üzerine daha harika bir beslenme olamayacağını düşünürken, Kız Gibi programıyla birlikte hormonlarımın, ahh canım hormonlarımın ne kadar kıymetli olduğunu ve ne kadar şefkate ihtiyaçları olduğunu öğrendim. Hormonlarıma göre beslenerek regl öncesi semptomlarımdan tamamen kurtuldum diyebilirim. Zaten hiçbir zaman çok ağır semptomlar yaşayan biri olmadım. Sadece öncesinde gelen enerjisizlik ve iştah artışı ile ilk gün yaşanan kramplar olurdu. İştah kısımlarında kendi beslenmeme sadık kalsam da, o dönemde zorlandığım bir gerçekti. Ancak şu an vücuda istediğini vermenin aslında ne kadar kolay olduğunu öğrendim. Artık onun dilinden anlayabiliyorum. Kız gibi programıyla gelen ilk adet periyodumda adet olduğuma emin olmakta zorlandım diyebilirim. Tek bir an bile ağrı yaşamadım. Ve tüm bunların yanında kendimi daha bilgin ve dingin hissediyorum :) Sizinle beraber yıllardır yaşadığım diyet psikolojisi/stresi kısır döngüsünden kurtuldum. Artık kendimi daha özgür hissediyorum. Yediklerimle hücrelerimi de doyurduğumu hissediyorum.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Her şey 6 cm ile başladı. Şu son 10 ay içinde, sizden aldığım eğitimlerle sanki 10 yıl yol almış gibi hissediyorum. Sema Özpekmezci'nin Sağlıklı Yaşam Okulu'nun bir öğrencisi olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Hayatımda kendi sağlığım için yaptığım en önemli iki şeyden birincisi hiç sigara içmemek, ikincisi de sizi tanımak diyebilirim :) Öğrenciniz olarak bir üst sınıflara geçmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Lütfen advanced Kız Gibi gelsin :))

 

S.C.

Fiziksel olarak inceldim, bağırsak hareketlerim düzelmeye başladı. Bilgisel olarak hayatımızda yaptığımız ya da yapmadığımız şeylerin hormonlarımız aracılığıyla tüm dengemizi etkilediğini, davranışsal olarak kendime özel beslenme düzeni kurmayı öğrendim. Toksin içeren pek çok ürünü hayatımdan çıkardım. Günlük yürüşümü devamlı yapmaya başladım. Moralim bozuldukça "Sema olsaydı şöyle derdi." diyerek toparlanıyorum.

Hayatıma mucize gibi girdiniz, sizin gelişiniz bana beslenme konusunda farkındalık getirirken yoga ve self mastery ile tanışmamı sağladı. İyi ki varsınız ve iyi ki yollarımız bir noktada kesişti.

 

Z.D.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Program kusursuzdu. Beslenme düzenine ya da genel olarak bilinçli yaşama katkısı apayrı tabii ki ama ben kendimi epey kapsamlı bir sağlık eğitimi almış gibi hissediyorum aynı zamanda.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Benim özellikle fiziksel bir değişim hedefim yoktu ancak beni çok rahatsız eden şişkinliğimin gitmesiyle büyük bir hafifleme hissi yaşadığımı söyleyebilirim. Uykularım çok rahatladı. Sabah rutinime dil temizliği ve oil pudding eklendi :) Evdeki tüm kimyasallar tükendikçe yerini doğallarına bırakıyor. Sıra kozmetiklerimde :) Beslenme kısmı ise belki hayatımda ilk kez çok çok umut verici çünkü çok uygulanabilir ve sonucu da hemen hissedilir bir yöntem. Bana hem ruhen hem bedenen çok iyi geldi.

Döngümün her fazında bedenimde ve ruhumda neler olduğunu bilmek, kendime de daha şefkatli bir yerden yaklaşmamı sağladı ki bu şahane bir şey.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Tabii ki bu sizin işiniz ama işini böyle şevkle, gerçekten faydalı olma arzusuyla yapan çok kişiyle karşılaşmıyoruz maalesef. Çok çok teşekkür ediyorum.

 

M.Ö.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Daha önceki programlar gibi çok çok faydalı oldu. Tam da hormonal dengesizlikler ve stres etkisi ile kilo vermeye çalışırken imdadıma yetişti. Zaten uzun zamandır şekersiz, glutensiz besleniyordum. 6 cm eğitimine de gelmiştim. Ama ayın bazı dönemlerinde zorlanıyordum. İşte tam da o zamanlar, neden zor olduğunu ve bedenimin neye ihtiyacı olduğunu öğrenince çok rahatladım. Kendimi zorlamadan, hırpalamadan bir döngü geçirdim.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Zaten temiz besleniyorum ama özellikle stres yönetimi konularından çok faydalandım. Yüksek stres-aşırı yeme döngüsünü kırıp sağlıklı beslenme-strese karşı daha dayanıklı olma haline geçtim:)


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Sizi çok seviyorum. Çok kıymetlisiniz. İnzivamızı iple çekiyorum :)

 

İ.K.T.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Program benim için inanılmaz bir farkındalık oluşturdu. Öncelikle bu bilgileri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Kadınların yeniden kendileriyle barışmasına vesile oluyorsunuz. Dileğim tüm kadınlar bunu öğrensin, her platformda hepimiz duyuralım isterim.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

7 kilodan sağlıklı bir şekilde kas kaybı olmadan vedalaştım. Pilatese hala devam ediyorum. 57 yaşındayım ve çok mutluyum, teşekkürler..


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Yukarıda bahsettim gibi tekrar çok teşekkür ediyorum size ve Tuğçe Hanım'a. İyi ki varsınız.

 

F.K.A.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Muhteşem bir program oldu, öncekiler gibi. Regl öncesi baş ağrıları ve karın ağrısı çok azaldı.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Sizden öğrendiğim bilgileri arkadaş ortamında anlatıp onlara da destek olmaya çalışıyorum. "Regl öncesi yaşadıklarınız normal değil, normalleştirmeyin." demiştiniz. Bu söz beni çok etkiledi ve bakış açımı daha da netleştirdi.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

İyi ki sizinle yollarımız kesişti. Teşekkür ederim.

 

A.S.

Kız Gibi programına başıma ne gelecek bilmeden katıldım :) İyi ki de katılmışım. 49 yaşındayım, hala düzenli adet görüyorum. 41 yaşında anne oldum. Program boyunca "Tüm anlattıklarınızı keşke daha önceden bilseydim." diye düşündüm. Canım bedenimde neler oluyormuş da hiçbir şey bilmiyormuşum. Canlı yayınların hepsine katıldım çünkü hem çok güzel anlatıyorsunuz, hem de enerjiniz beni daha iyi beslenmek ve kendime daha iyi bakmak için motive ediyor. Program başladığında 10 gün kadar tam konsantre olamadım, sonra reglimin ilk günüyle beraber oturup notlarımı aldım, hepsini yazdım. Kağıt kalem insanıyım ben, old school :) Daha sonra güzel devam ettirdim. Kendim tablo hazırladım; sonra Tuğçe Hanım da özet geçmiş, daha da işime yaradı. Ana mantığını anladım, o şekilde devam ediyorum.


Sanırım 10 sene kadar olmuştur, ilk Canan Karatay Hoca hayatıma girdi sonra da siz girdiniz! Instagram sayesinde yemek atölyenize katılmıştım, yılını bile hatırlamıyorum :) Yıllardan beri günde 2 öğün besleniyorum ve 18:30'dan sonra yeme olayı bitiyor. Ertesi gün 8:30-9:00‘a kadar bir şey yemiyorum. Farkında olmadan zaten uzun açlıklar yapıyormuşum. Kız Gibi programından sonra artık döngülere göre bu açlıkları yapıyorum (Daha tam oturmadı ama zamanla alışacağım) 2022 yılında Eliminasyondayım Farkındayım eğitiminden sonra hayatıma kahvaltı salataları girdi, hala ilk öğünüm kahvaltı salatası olduğu zaman günün ilerleyen zamanlarında krizler olmuyor. Bazı dönemler raydan çıktığım zamanlar oluyor ama hep diyorsunuz ya "Battı balık yan gider demeyeceğiz.", aynen öyle yapıp diğer öğünde düzeltiyorum. Bulunduğum ülkede, İtalya’da, arada dışarıda yemek yiyoruz ve makarna da yiyorum çünkü gerçekten güzel yapıyorlar :) Ertesi gün dikkat ediyorum. Eliminasyon eğitiminden sonra alkole artık mesafeliyim, dışarıda sadece 1 kadeh içiyorum (Eskiden evde de bazen eşimle birer kadeh koyardık.) İnsan bilinçlendikçe artık eskisi gibi olamıyor. Bundan sonra da ovülasyon zamanında kesinlikle içmeyeceğim. Spor olarak günde 10-15 dakika süren bir rutinim vardı ama kasların önemini şimdi daha iyi anladım ve biraz daha ağırlık ekleyeceğim rutinime. Ayrıca trambolin alacağız eve :) Kızımın yüzme hocası da sizinle aynı şeyi söyledi, hepimize gerek. Yürüyüş burada zaten kaçınılmaz, bol bol yürüyoruz. Ben bilinçlendikçe evdeki menüler de değişiyor tabii ki, eşim ve kızım da faydalanıyor. Kızım 8 yaşında, yaşıtlarına göre beslenme konusunda daha bilinçli. Okuldaki arkadaşlarının atıştırmalıklarını anlatıyor ve içler acısı, hakikaten çok üzülüyorum.


Yani Sema Hanımcığım, kısacası iyi gidiyor diyebilirim. Benim için çok yararlı bir program oldu. Teşekkür ederim, iyi ki varsınız.

 

B.A.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Sanki ben "Vücudumda olan biten her şeyi en iyi anlayabileceğim ve bedenimin sürecine en fazla destek olabileceğim hale gelmek istiyorum." diye bir dilekte bulundum ve dileğim kabul oldu. Sürecin tüm sebepleri, oluşum evreleri ve sonuçları ile ilgili tüm detaylar analitik zihnime mantıklı gelecek şekilde bana anlatıldı ve nasıl destek olabileceğimin araçları elime verildi. Benim de içim rahat etti çünkü kendi kendimin yanında durmazsam zorlanacağımı biliyordum. Somut kelimelere dökersek, hormonlarımın ayın her gününde desteklenmek için neye ihtiyaçları olduğunu sebep sonuç detayları ile anladım ve ona göre beslenmem, duygu yönetmem, hareket etmem ve rutinlerime özen göstermem kolaylaştırıldı.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Daha enerjik, zinde ve kendimde olduğumu, belirsiz ve korkulan bir dönem ile ilgili dizginleri eline alabilme güveni hissediyorum. Düşünce, duygu ve davranışlarım daha netlik ve berraklık kazandı. Bilgisel değişim dağ kadar, ağzımdan giren her lokma ve her yudum, zihnimden içeri gönderdiğim her düşüncenin içeride nasıl bir yol aldığını ve nelere sebep olduğunu öğrendim ve buna göre davranma seçeneğim oluştu. Kendimi ve sürecimi desteklemeyi seçersem yapmam gereken her şey reçete olarak yazıldı, kendimi desteklemeyi seçmek tamamen bana kaldı.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Baştan beri açtığınız her programda önce bilgi, sonra deneyim ile kendine iyi gelenlerin başkalarını da iyileştirmesi motivasyonu ile hareket etmeniz, bu programda doruk noktasına ulaştı sanırım. Yılların aşılmaz sanılan dağları, etrafında yaratılan şehir efsaneleri ile aslında doğal bir süreci, yaşam şekli seçimleriyle nasıl baltaladığımızı ve istersek desteklemeyi seçebileceğimizi anladım. Zor görüneni kolaylaştırdınız, dilerim yolunuz hep kolayca aksın.

 

S.E.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Tek kelimeyle mükemmel. İşimin arasında önüme düşüveren Sema Özpekmezci mailleri bana meditasyon gibi, bu vesileyle aldığım yeni bilgiler de beni bugünkü yaşımdan hızla geriye götüren itici güç gibi geldi. 61 yaşında bir kadın vücudunun bir aylık direnişi sanki son günlerde kırıldı gibi. 2 kg vermişim. Manen dinlenmiş, kendime güvenim de artmış hissediyorum.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Yuvarlak hatlarım kendine gelmeye başladı. Oradan buradan okuduklarım artık yerine oturdu. Dimdik yürümeye başladım, kendime daha çok güveniyorum.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Öğrenme ve öğretme isteğinizi hissetmemek mümkün değil. Enerjiniz öyle kuvvetli ki bana da yansıttınız. Yıllardır yediklerimin vücudumdaki etkilerine odaklanmıyormuşum. Beni çocukluk, gençlik yıllarıma götürdünüz. O zaman istemediğim hiçbir şeyi bana yediremiyorlardı, incecik bir kızdım. Yediklerimin bendeki etkilerini çok daha iyi biliyor ve ona göre yiyordum. Hatırladım, unutmamak için hazırım. Beni siz hazırladınız.

 

E.A.

Ben 1 aydır sizin Kız Gibi programınızda dediğiniz her şeyi harfi harfine yapıyorum. Programa katılma amacım, geceleri uyanıp sabaha kadar evde dolaşmama bir çözüm bulamamamdı. Bunu 9 aydır yaşıyordum. Perimenopozda değilim henüz ama östrojenimin düştüğünü hissediyorum. Şu anda sabaha kadar bebekler gibi uyuyorum. Aslında hormonlara göre beslenmeye başladıktan 1 hafta sonra artık geceleri uyanmamaya başladım ama üstüne bu 1 ay içinde 5 kilo verdim ve çok dinç uyanıyorum. Güya da kendimi sağlıklı besleniyor sanırdım. Bu program beni gerçekten gençleştirdi. Arkadaşlarımla görüştüğümde “Işıldıyorsun.” diyorlar. Enerjimin yüksekliğini fark ediyorlar. Herkese sizden, bu müthiş programınızdan bahsediyorum.

Size çok teşekkür ediyorum ve çok daha fazla kadına ulaşabilmenizi diliyorum.

 

Z.E.A.

Kız Gibi gerçekten kız gibi bir program. Meme ca hikayesi ve östrojen baskınlığı olan bir kadın olarak, hormonlarımı nasıl dengeleyeceğim konusunda harika bilgiler edindim. Bütün bunlar daha şefkatli bir yerden anlatılamazdı. Bugüne kadar birçok diyet sistemi denemiş, birçok diyetisyenin tedrisatından geçmiş bir insan olarak uygulaması bu kadar kolay başka bir sistem olmadığını söyleyebilirim çünkü gerçekten sistemi yaşamına adapte etmiş ve karşısındaki onlarca kadınla empati kurabilen bir insansınız siz. Karşımızda kanlı canlı yaşadıklarını anlatan ve çok güven telkin eden bir kadın var. Kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Birçok sorumun cevabını buldum bu programda.

 

S.Ö.

Bu kadar bilgi yüklü ve anlaşılabilir bir eğitim için tüm emeklerinize, paylaşma arzunuza ve tüm çabalarınıza çok teşekkür ederim. Vücudumuzu ve hormonlarımızı ne kadar az tanıyormuşuz meğer.. Normal, doğal diye bildiklerimiz hep kandırmacaymış. Keşke bunları çok daha erken öğrenseydik ama zararın neresinden dönersek kardır. Sizinle her canlı bağlantı kendime ayırdığım bir zamandı ve sıkıntılı bir sürecimde bana enerji verdi.

Gönderdiğiniz tüm belgeleri bastırdım, resmen ciltletip kitap yapmalık doküman, bilgi var elimizde. Bu kadar yüklü, çok yönlü ve anlaşılır bir eğitim için tekrar çok teşekkür ederim. Gerçekten büyük emek harcamışsınız. Bu konuyu bu kadar net anlatacak ve kendi tecrübelerini samimiyetle paylaşarak programı kolaylaştırabilecek canlı örnek, sizden başka birini de düşünemiyorum. İleri yaşlarıma çok büyük bir yatırım yaptığımı düşünüyorum. Umarım çoook büyük gruplara ulaşırsınız ve biz kadınlar "kız gibi" yaşamayı doğru bilgilerle başarırız.

 

G.Ü.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Program benim için gerçekten çok güzel geçti. Yeni bilgilerle donatıldık. Sadece beslenme değil, hayatımın tüm alanları ile ilgili çok güzel bilgiler edindim. Teşekkür ediyorum.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Programa katılım amacım kilo vermek değildi ancak buna rağmen sağlıklı beslenme ile 2,5 kilo verdim ve inceldim. Perimenopoz dönemindeyim ve özellikle geceleri beyin sisi sorunum vardı, bunda çok net azalma yaşıyorum.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Sizi çok seviyorum Sema Hanım, benim için gerçekten çok güzel bir ilham kaynağısınız. Bundan sonraki günlerimi de sizin bilgilerinizle sağlıklı yaşamı seçerek geçirmek istiyorum. Size çok teşekkür ediyorum.

 

E.M.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Öncelikle böyle bir programın içerisinde olmaktan o kadar mutlu oldum ki kelimelerle anlatamam. DKYY sonrası devam eden beslenme düzenime eklenen yeni noktalarla daha bir iyi hissediyorum kendimi. 1978 Ekim doğumluyum, her ne kadar döngülerim devam etse de vücudumdaki değişimleri, farklılıkları hissediyordum ve bunu kendimi tanıyarak detaylarıyla öğrenmek istiyordum. Ve bu oldu, programın bazı sayfalarında "Ohhh anatomimizi tanıyoruz." diye mutluluktan uçtum! Bundan sonra gelecek dönemler için kendimi daha güvende hissediyorum, sanki anahtarlar cebimde hayatın akşına daha bir hazırım :)


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Bu programda en sevdiğim noktalardan biri sakin dönemde hayatıma eklenen patates oldu ha ha. Genel olarak vücudum rahattı, ay içerisindeki kanamam da 20'li yaşlardaki gibi daha akışkandı sanki. Bazen daha koyulaştığını hissediyordum, bu ay o olmadı. Asıl merak ettiğim devam eden süreçte bizleri nelerin beklediği :)


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Sürekli takipte olan fanlarınızdan biriyim. Geçen sene, hemen hemen tüm programlara katıldım, bu programda da birlikte olmaktan aşırı mutlu oldum. Gerçekten ellerinize sağlık, program, detaylar, veri paylaşımları süper olmuş. Programı tüm tanıdıklarıma tavsiye edeceğim, platformu da merakla, dört gözle bekliyorum.

 

I.M.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Program çok yüklüydü ama süper bilgiler verdiniz bize, bir ömür için gerekli olan bilgiler bunlar. Her şey için çok teşekkürler. Daha önce 6 cm yaptığım için benim için yemeklere adapte olma kısmı daha kolay oldu, bu sefer baş ağrısız geçti hatta. Hatta ketobiyotik, hormon bayramından daha kolay adapte olduğum bir yeme biçimi oldu benim için. Peynir ve yoğurdu bu sürede uzak tuttum kendimden. Çok yoğurt ve peynir yiyen ve seven biri olarak hiç de kolay değil ama hala tekrar yemeye başlamadım. Meditasyon zaten yapmaya çalıştığım bir şey, her gün en azından 10 dakika yapmaya çalışıyorum. Masaj da tam bir pasta üstündeki kiraz oldu benim için, geceleri yapmak çok iyi geliyor ve daha derin uyuyorum bu sayede.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

2 kilo civarında verdim ama esas cm olarak inceldim, 3-4 senedir içine giremediğim pantolonların tekrar içine girmeye başladım. Bu arada son 2 aydır da bayağı bir spor yapıyorum. Koşu zaten hep vardı ama ayrıca yürüyüş ve bisikleti de ekledim, arada da evde yoga yapıyorum. Bu sefer reglim 4 gün geç geldi ama çok çok rahat, az ama normalden daha uzun sürerek geçti. Baş ağrısız, karın ağrısız bir regl idi, anlamadım bile nasıl geçtiğini. PMS'im de olmadı gibi bir şey bence. Eskisine göre daha sakinim ve sinir patlamalarım olmuyor artık :) Artık yaşam biçimimizi de buna göre ayarlamamız gerekecek. Teşekkürler!

 

M.D.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Programdaki bilgiler o kadar geniş ve faydalıydı ki. Sadece beslenme açısından değil, hayatımızın her yönünü inceleyip kendimize en yararlı hale nasıl getireceğimiz konusundaki bilgileri öğrenmek ve uygulayabilmek, hem daha iyiye gitmek hem de motivasyon açısından çok iyi geldi.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Başlangıca göre kendimi çok hafiflemiş, enerjik hissediyorum. Uyku kalitem kesinlikle arttı, eskisi gibi hızlı acıkmıyorum ve sabahları daha iyi kalkıyorum.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Bu kadar kapsamlı ve bilgi dolu bir program beklemiyordum gerçekten, ayrıca platformunuzdan devam edebileceğim için motivasyonum da kat kat arttı. Bunun için çok teşekkür ederim.

 

Ç.A.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Program inanılmaz bilgilendirici oldu. Hatta bu bilgileri neden 40 yaşımdan sonra öğreniyorum diye de hayıflandım ama olsun. Geç olsun, güç olmasın. 2 kızımı da bu bilgiler ışığında yetiştirip yönlendireceğim. Çok teşekkür ederim.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

"Adet günlerinde şekerli bir şey yemeliyim ve bu benim hakkım. Tabii ki yiyeceğim." hissi bayağı azaldı. Yine geliyor ama bu sefer artık "O iş öyle değilmiş canım." diyebiliyorum kendime :) Fiziksel olarak kilomda bir değişiklik olmadı ama eşim sürekli inceldiğimi söylüyor, ben onun yalancısıyım :)


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

İlk 6 cm eğitiminize de katılmıştım. Gerçekten bu bilgileri herkesin bilmesi gerektiğine inanıyorum. Yeme konusundaki kafa yapımızı değiştirmek zorlu ve uzun bir süreç. Yanımızda olup elimizden tuttuğunuz için teşekkürler.

 

D.B.

Program sizin için nasıldı? Size nasıl yardımcı oldu?

Bu program katıldığım 3. programınız ve diğerleri gibi harikaydı. Hemen söyleyeyim, kesinlikle 3 aylık bir programın sıkıştırılmış hali gibiydi. Bir ara bilgi yoğunluğundan panikledim :) 4 yıl önce kendi kendime "Bedenim benim kontrolümde değil." diye aklımdan geçirdiğimde hormon konusunu araştırmaya başlamıştım. Mustafa Atasoy'un Hormon ve Menopoz kitabını okuduğumda ilk aydınlanma olmuştu. Sizin de bahsettiğiniz gibi bilgiye ulaşmak kolay ancak bilgileri birbiriyle ilişkilendirmek, yaşadıklarımı anlamlandırmak ve hayatıma uygulamak konularında çok yardımcı oldu. Tabii ki bu kadar yoğun teorik bilgiyi pratiğe uyarlamak benim için zaman alacak ama ne yapacağımı planlamamda çok faydalı oldu.


Bu bir ayda kendinizde gördüğünüz fiziksel, bilgisel ve davranışsal değişimler nedir?

Programa başlarken hedefim, fazla kilo konusunu sonsuza dek kapatmak, bulunduğum dönem ve yaşa uygun beslenmeyi öğrenmekti. 2 kg kaybettim, ketobiyotik beslendiğim dönem dışkılama çok rahattı, enerjim yüksekti. Biraz baş ağrısı oldu ama kaynağı farklı da olabilir, emin değilim. Bilgisel olarak en büyük artı, makroları hesaplamayı öğrenmek oldu. Beslenmenin temeli gibi geldi, öğrenilmesi gereken ilk konu gibi. Uzun süredir sağlıklı beslenmeye çalışan biri olarak yaptığım hataları fark ettim. Proteinden eksik beslenmek, sağlıklı diye porsiyon kontrolü yapmamak, sadece kahvede olsa da süt tüketmek, zeytinyağını ölçüsüz kullanmak gibi.. Artık filtre kahveyi bitkisel sütle ya da sütsüz içiyorum ki bu benim için mucize, otomatik olarak azaldı zaten. Bir tek peynir kaldı :) Uyamadığım tek konu bu oldu. Spor ve aktivitenin fazlara göre değiştiğini öğrenmem, toksin yükümün çok fazla olduğunu anlamam, sırayla ilgileneceğim konular olacak.


Eklemek istedikleriniz veya bana söylemek istedikleriniz...

Fonksiyonel tıp alanını takip etmemle birlikte testlerde kortizol, LDL ve insülin yüksekti. İnsülini Dr. Baybars Türel takibi ile ilaçsız düşürebildim. Aynı zamanda SIBO tedavisi gördüm. Ancak beslenmeye bağlı değil, stres ya da ailesel dedikleri kolesterol ve kortizol yüksekliği devam ediyor. Aralarında da bir ilişki varmış zaten. Mükemmeliyetçilik, duygusal olma, fazla empati, koparılması mümkün olmayan bağlardan gelen toksik yükler vb. MBRS eğitimi aldığım dönemde ve sonrasında beslenme aynı kalarak düzenli spor ile 10 kg vermiştim. Fark etmedim bile. Odağım tamamen mindfulness kavramı ve meditasyondu. Meditasyon hala hayatımda ama rutine koymada sorun yaşıyorum. O eğitimde birçok farkındalık kazanmıştım ama kortizol seviyesiyle ilişkili iyileşmeler olmuştu diye düşünüyorum. Sonra aynen hepsini geri aldım :(


Sizden çok fazla şey öğrendim; sağlıklı beslenme, mindfulness mantığı, meditasyon ve hormonlar. Sizin gibi kendi iyileşme yolculuğundan insanlara şifa olanlara çok saygı duyuyorum. Bir de enerjiniz ve samimiyetiniz tanışıyormuşuz hissi veriyor. İmkanlar ölçüsünde diğer programlarınızı da takip ediyor olacağım. Her şey için sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page