top of page
Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

6 Santimetre - DKYY Mutlu Sonlar 5

Güncelleme tarihi: 3 Eki

6 Santimetre programında, çok değerli katılımcılarımın yaşadıkları harika değişimlerini paylaşmaya devam ediyoruz.

6 santimetre

E.C.

50 yaşıma girmeme birkaç ay kaldı, perimenopoz belirtileri son sürat. Son birkaç senedir çeşitli sağlık sorunları nedeniyle aniden kilo aldım. Boyum 160 cm, kilom ise 72 civarında başlamıştım programa. 2018'de meme kanseri atlattım, 2020'de yumurtalığımın biri alındı. Tamoksifeni erken bıraktım çünkü vücudum yan etkilerden dolayı kabul etmedi. Arkasından hala teşhis konulamayan bir romatizmal hastalık başladı. 2022'den beri onunla mücadele halindeyim. Yumuşak doku ve eklemlerimi tutuyor. İnflamasyon değerlerim hep yüksek, CRP 17'nin altına pek inmedi. Bu arada insülin direncim ve yüksek trigliserit seviyelerim var 2 yıldır. Bunları anlatmamın sebebi, diyetin ikinci haftasında kapsamlı bir check-up ve endokrinolog ve romatolog muayenesinden geçmiş olmam.


Başlarken hedefim, aldığım 10-12 kilodan kurtulmak, insülinimi ve diğer kötüleşen değerlerimi düşürmek ve inflamasyonu azaltmaktı. İkinci hafta ölçümünde belimden 7-8 cm gitti. Karnımdaki ve bacaklarımdaki şişkinlikler indi. Eklemlerimde inanılmaz bir rahatlama hissettim. Yaz başında giyemediğim kıyafetlerimi giydim ve çok mutlu oldum. 2 yıldır aldığım fazla kiloları tam menopoz vuramadan vermek istiyordum ama bir türlü yapamıyordum. Üstelik 1000 mg metformin ve 500 mg karamuk/berberis takviyesi kullanıyordum 4-5 aydır. Tartıda 2.5 kilo gitti. Daha güzeli, o hafta yapılan kan tahlillerimde insülinim 27'den 14'e, trigliserit 390'lardan 300'e düşmüştü ve asıl şahane haber, CRP 17'lerden 8 seviyesine düştü, uzun zamandır ilk defa. Hem de 2 hafta boyunca hiç romatizma ilacımı kullanmamıştım bu sonuç için.


Kısacası, size çok teşekkür ediyorum. Benim için çok faydalı ve yeni birçok şey öğrendiğim bir deneyim oldu. Önümüzdeki haftalarda da devam edeceğim. Umarım hedeflediğim kiloya inebilirim. Program sayesinde ne kadar az protein tükettiğimi fark ettim ve nasıl denge kuracağımı öğrendim. Miktarları kontrol etmeyi öğrendim. İnsülin direncim nedeniyle sürekli yemeklerden sonra atıştırmak isteyen biriydim, hiç açlık hissetmedim, canım ne tatlı ne başka bir şey çekiyor şu anda. Harika bir özgürleşme hissi. Kafamdaki beyin sisi kayboldu. 14 saat açlık zaten yapıyordum ama sabahları kafam leyla gibiydi, ellerim titremeye başlıyordu yemeden önce, şu anda öyle şeyler yok. Akşam en geç 7:00-7:30 gibi yemeği bitiriyorum, sabah kahvaltı 9:30-10:00 gibi. Sonra geç öğle yemeği 3:00 gibi ve akşamı hafif geçiştiriyorum ya da öğleni hafif atlayıp akşamı sağlam yapıyorum, o günkü duruma göre. Kız Gibi programınıza da katılmayı çok istiyorum ileriki zamanlarda. Bana çok iyi geldiniz.

 

F.Ö.D.

Öncelikle beni son dakika gruba dahil ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Benim için çok önemliydi çünkü bu son 3 haftada hayatım büyük oranda değişti. Size yazmıştım; programdan önce insülin direncim 2.9'du ve bebek düşündüğümüz için doktor "Hemen kilo vermelisin." dedi. Bu programın sonunda tekrar tahlil verdim ve 2.7'ye düşmüş bile ama benim hayatımı kolaylaştıran en büyük değişiklik, uzun süreli açlıkları artık çok rahat yapabiliyorum. En zorlandığım buydu. Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemiyorum ve çok rahat ediyorum. Şişkinliklerim çok azaldı. Hayat kalitem arttı ve bu yaşam tarzını çok sürdürülebilir buldum. Vücudumun ayarının değiştiğini hissedebiliyorum, artık canım hiç şekerli şeyler istemiyor. Önüme koysalar yiyemiyorum, o derece:)


Size çok teşekkür ediyorum, bütün bilgilerinizi bizimle paylaştınız, anlatımınız harika. Her şey gönlünüzce olsun. Benim hayatımı çok değiştirdiniz, bakış açımı düzelttiniz, ayrıca 3 kilo da vermişim bonus olarak :) 


Bu programı sağlıklı beslenmeye geçmek isteyen ama bir türlü yapamayan, destek, yol, yöntem isteyen, insülin direnci olan, şişkinlik yaşayan herkese tavsiye ederim.

 

S.K.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Beslenmemi yeniden düzene sokmak, yanlışlarımı farketmek ve 55,5 kilodan 52 kiloya inmekti.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Makro hesaplama ve kullandığımız uygulama resmen yol haritam oldu. Hayatımda ilk defa mutfak tartısı kullandım ve ne yediğimin, ne kadar yediğimin bilincinde olarak beslendim. Yanlışlarımı gördüm:

-Sebze – Meyve tüketimi: Benimki olması gerekenin tam tersiydi. Tüketmem gereken sebze kadar meyve tüketiyordum ve tüketmem gereken meyve kadar sebze.

-Et ürünleri: Ben haftanın 6 günü neredeyse somon ile besleniyordum, yağ oranı çok yüksek olduğu için diğer yağlara yer kalmıyormuş meğer… Şimdi tavuk, et de ekledim biraz deniz ürünlerine.

-Değişik tarifler: Fazla tekdüze besleniyordum, şimdi sizin tarifleri daha çok deniyorum. Her hafta mutlaka yeni bir tarif denemeye çalışıyorum, zaten bana 4-5 gün gidiyor. 

-Çikolata-gofret kaçamakları, bir süre sonra kaçamak olmaktan çıkıp rutinim olmuştu.

-Yağ tüketimi: Kuruyemişler, %100 ezmeler, zeytinyağı tüketiyordum hep ama kararında yemekte sorun yaşıyordum.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

5 cm belde ve kalçada incelme oldu, 2,5 kg verdim. Tatlı isteğim tamamen ortadan kalktı. Kendimi daha sağlıklı hissediyorum, yediğim şeyler, yeni tarifler beni mutlu ediyor. Makro hesaplamaları beni kendime getirdi, o gün ne yiyeceğimi bir gün önceden planladığım için, aklıma geldikçe olur olmaz şeyler yemeye kalkmıyorum. İstediğim bir şey olursa da makro değerlerine bakıp ona göre önceden planlıyorum. Artık vicdanım rahat.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

İstisnasız herkese, ama öncelikle gençlere… Keşke liselerde ders olarak okutulabilse bu program, ne çok insanın hayatına dokunabilir, gençlerin ilerideki olası hastalıklarını engelleyebilir. Bunlar, insanın hayatı boyunca kullanabileceği, gerçek, işe yarayan bilgiler.


Eklemek istedikleriniz…

Ben kendi adıma çok şey öğrendim, çok faydalandım. İyi ki katılmışım, iyi ki varsınız Sema Hanım, emeklerinize sağlık. Ekim’de “Kız Gibi”de buluşmak üzere… Sevgiyle kalın.

 

Ö.D.W.

Bu programa başlarken hedefiniz neydi?

Sağlık sorunlarım olduğu için daha iyi beslenmeyi ve aynı zamanda son birkaç yılda oluşan bel ve sırt çevresindeki yaşlanma belirtilerinden kurtulmayı amaçlayarak başladım.


Program, hedeflerinize ulaşmanıza nasıl yardımcı oldu?

Kesinlikle çok yardımcı oldu. Makroları öğrenmek en büyük yardımcım oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Bel çevremde, kalça ve alt karın bölgesinde çok kısa sürede 4-5 santimetre kadar küçülme yaşandı. Vücudumda gözlemlediğim şişkinlik indi ve kendimi çok daha rahat hissettim. Bu arada beslenmeye bağlı hazımsızlık ve gaz sorunlarım yok denecek kadar azaldı.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu programı, beslenmeyi öğrenme açısından 7'sinden 70'ine herkese tavsiye ederim.


Eklemek istedikleriniz...

Bütün yardımlarınız ve desteğiniz için sonsuz teşekkürler. Ben, sağlık sorunlarımı normal seviyelere çekmek için bu beslenme düzenine tam uyarak 1.5 ay daha devam edeceğim. İnanıyorum ki birçok kan değeri kendiliğinden yavaş yavaş düzelecek. Benim açımdan bütün beslenme anlayışımı değiştiren bir 3 haftaydı. Kendimi sağlıklı beslenir zannediyordum, meğer ne kadar çok şey bilmiyormuşum, meğer ne kadar kolaymış. İki ayın sonunda tekrar bütün değişiklikleri bildireceğim. Şimdilik hoşça kalın.

 

N.G.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Psikolojik ve stres kaynaklı son aylardaki yoldan çıkmamı kendim toparlayamayacağımı hissediyordum. Daha önce sizin eliminasyon programınıza da katılıp çok fayda sağladığım için bu programa katılırsam yine kendimi toparlamama yardımcı olacağınızı düşündüğüm için katıldım.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Son zamanlarda çok fazla içki ve karbonhidrat tüketmeye başlamıştım. Şu an ikisine karşı da herhangi bir istek duymuyorum, duysam da tadımlık biraz yiyip içtikten sonra tekrar bu düzenime geri dönebileceğim konusunda kendime güvenim arttı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

En belirgin fiziksel değişim, şişkinliğimin azalması ve bir beden civarı da incelmiş olmak. Bir de yavaş yavaş gözlemlediğim değişiklikler var; uyku kalitem arttı, içkiyi bırakmış olmanın verdiği bir zihinsel berraklık geldi. Kilolarca meyve yiyebilirken şu an bir tane küçük meyve bile fazla geliyor :)


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Kesinlikle sağlıklı, dengeli beslenmek isteyen herkese öneririm. İlla ki bir sağlık sorunu sahibi olmak veya kilolu olmak vs. şart değil bu programa katılmak için. Kendine iyilik yapmak isteyen herkese öneririm. Yanında da eğer istiyorsanız hafiflemek, incelmek gibi bonusları var :)


Eklemek istedikleriniz…

Bugüne kadarki emekleriniz için çok teşekkürler. Eğitimini verdiğiniz her programın kesinlikle faydalı olacağına inancım bir kat daha arttı bu üç haftanın sonunda. Özellikle bir “diyet” program değil de her zaman, günlük hayatımıza kolayca uygulayabileceğimiz bir beslenme biçimi olması çok büyük bir artı.

 

M.A.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Öncelikle harika 6 cm-DKYY programı için çok teşekkür ederim. Ben programa defalarca kez denediğim ama başarılı olamadığım yağdan kilo verme amacıyla girdim. 2020 yılından meme kanseri geçmişim var ve o dönemde yumurtalık ve rahim de alındığı için 47 yaşımda aniden menopoza girdim. Kemoterapi, radyoterapi, tedaviler derken 15 kilo aldım ve yağ oranımın azalması şarttı çünkü östrojen duyarlı bir tümördü benimki.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Ben programa katılıncaya kadar aralıklı oruç vb. konusunda teorik bilgimin çok iyi olduğunu ve pratikte uygulayamadığımı düşünüyordum ama bilmediğim ya da dikkat etmediğim birçok konuyu sizden öğrendim. Bilgi birikiminizle hem çok güzel anlattınız hem de çok sıkmadan hayata nasıl geçirileceğini öğrettiniz. Gerçekten balık tutmayı öğrendik yani :)


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Program ile incelme oldu ve ben kendimi çok iyi hissediyorum. Dün 6 aylık kontrolüm vardı. Değerlerim çok iyi çok şükür ve en önemlisi Mart ayında ölçülen kolesterolüm düşmüş. Doktorum "Her ne yaptıysanız devam edin." dedi. Başka diyeceğim yoktur :) Kalpten teşekkürler.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Benim gibi kilo verme, yağdan kaybetme konusunda tıkanmış her yaşa tavsiye ederim.

Kocaman sevgilerimle,

 

B.T.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Hedefim, eski kiloma dönmekti.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Şimdiye kadar çok başarılı bir şekilde yardımcı oldu. Yolu yarıladım :)


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Daha az göz dönmesi, tatlı krizi yaşamaya ve daha bilinçli yemek yemeye başladım. Aralıklı oruç hakkında doğru ve mantığıma oturan bilgiler de cabası oldu. 2 kere 14 saate çıkabildiğim günler oldu. Bundan sonra kendimi zorlamadan devam edeceğim aralıklı oruca.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Cümle aleme ama en çok da işi beslenme olan diğer uzmanlara. Bu bilgileri neden anlatmıyorlar sadece liste veriyorlar şaşırdım doğrusu. 


Eklemek istedikleriniz…

Gerçekten ilk defa aç kalmadan yapabildim, çok başarılı bir program. Tarifler de enfes. Tekrar teşekkürler. 3-4 ay sonra Kız Gibi ‘de görüşmek üzere :)

 

E.F.

Ben programın son 1 haftasını Hamburg'da fuarda geçirdim ve programa uyamadım ama döndüğümde her seyahat sonrası gibi kilo almamış olduğumu görünce çok sevindim. Biliyorum kilo belirleyici değil ama elimde değil :) Kilo almama sebebim de bilinçli olmaktı. Sabahları olabildiğince proteinle beslenip öğlen ne kadar fuarda sandviç yemem gerekse de akşamları yine proteinle beslenmemdi. Ben aylardır homeopatik tedavi görüyorum ve bu ikisi bir arada bence voltranı oluşturdular. Bir yandan da Beyhan Budak'ın "Kendine İyi Davran Güzel İnsan" kitabını bitirdim. Bu kitabı okumuşsunuzdur belki ama değişim sırasında çok iyi geldi. "Battı balık yan gitmez"i ve "Değişim iki ileri, bir geri" mottolarıyla devam edince suçluluk duyguları olmadan yaşadım ve bu bana çok iyi geldi.

İnşallah gelecek dönemlerde Kız Gibi programına da katılıcağım ama seyahat olmayan bir döneme denk getirmek istiyorum.

Bana çok iyi geldiniz, enerjiniz harikaydı. Tekrar çok teşekkür ederim. 

 

E.M.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Geçen sene sizinle birlikte katıldığım 3'lü Eliminasyon ve detoks programlarından sonra sürdürülebilir bir program olabilir düşüncesiyle katılmak istedim. Ayrıca her sabah gelen maillerinizi çok çok özlemiştim:)


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Bu program bana tok kalmayı öğretti, hiç olmadığı kadar farklı duygular yaşadım ve yaşıyorum. Zira ben aynı şekilde devam ediyorum sürece, cm ler yavaş yavaş, sağlıklı bir şekilde azalmaya devam ediyor...


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Fiziksel değişim en çok kıyafetlerde mutlu ediyor beni, "Oh, bu bluz ne güzel durdu üzerimde." yorumlarım günden güne çoğalıyor. Davranışsal da en önemli değişim, yanımda kahvaltıyı işe götürsem de hemen direkt gittiğim gibi yemiyorum. Bakıyorum karnım ne zaman acıkıyor, 10:00-11:00 civarı açıyorum kahvaltımı. Eskiden böyle değildim, hiç kendimi dinlemeden hemen saat 8:00 gibi kahvaltıyı açıp yer ve bitirirdim düşünmeksizin. Mesela çok çok fazla kuru meyve tükettiğimi farkettim hurmalar, kuru üzümler havada uçuşuyordu! Şekerle olan bağımı koparmama yardım ettiniz, bu çok değerli benim için. Artık kahvenin yanında kendime bir ödül istiyorsam 1 tatlı kaşığı %100 fıstık ezmesi oluyor mesela ya da 10 tane bademin üzerine dökülmüş tahin. Ohh miss..


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bence bu programa herkes katılmalı, daha fazla kitleye ulaşmalı. Hayatta doğru bildiği yanlışları keşfe çıkmak isteyen herkese öneririm bu programı.

 

Ç.K.E.

Ben Nisan'24 6 cm programınıza katılmıştım. Yıllardır spor yapan ve kas, yağ oranına dikkat eden biriyim. Aynı zamanda maraton koşuyorum. Ne olduysa geçen Ağustos’ta olmuştu, ben aynı beslenmeme ve hareketime devam etmeme rağmen Ağustos ile Nisan arasında 5 kg almıştım ve almaya devam ediyordum (Perimenopoz etkileriymiş, 51 yaşındayım.)


Ve bugünkü ölçümümde son 10 yılın en iyi değerini yakaladığımı gördüm.

Kilo 56.1 (62,8 ile başlamıştım 6 cm’e), yağ oranım 13.87, kas oranım 40.15, protein oranım 9.9 ve ödem tarihinin en düşük seviyesinde.


Sayenizde perimenopozda olan biri olarak vücudumun değişen ihtiyaçlarını anladım ve neyin, hangi saatte yenmesi, her gün ne kadar yenmesi gerektiğini kavradım. Kendimi hiçbir şeyden mahrum bırakmadan sürdürülebilir şekilde (ki bence bu çok önemli)

değerlerimi kontrol altına aldım. Minnettarım. 


Kız Gibi programınıza çok sevindim tabi ki hemen yazıldım. Heyecanla bekliyorum :)

 

I.S.

Sevgili Sema Hanım, 6 cm programını çok ama çok sevdim. Duygularımı istediğim şekilde ifade edemem korkusuyla kaç gündür yazamadım size. Ne olur kusura bakmayın. 


49 yaşındayım, menopozdayım. İngiltere’de yaşıyorum . 4-5 yıldır, Fast 800'den ketojeniğe, ketojenikten sezgisel beslenmeye, Dr. Mindy’den, Zoe programına kadar denemediğim şey kalmadı. Kilo al-ver döngüsünden o kadar sıkıldım ki, Ağustos’ta sizin programınızı denemeye karar verdim.


O kadar iyi geldi ki bana. Kilolar gidiyor. Çikolata yemeden duramayan ben gitti, bütün gün sağlıklı beslenen biri geldi. Akşam vakti abur cubur yiyen ben gitti, yerine bambaşka biri geldi. Sanki sihirli bir  değnekle dokundunuz bana.


Program biteli iki hafta oldu, aynı prensiplerle devam ediyorum ve kendimi çok iyi hissediyorum. Kesinlikle sürdürülebilir bir program bu. Sadece ketojenik denildiği zaman uymuyordu bana. Zoe’den çok umutluydum ama o da bakliyatlar, yağlar faydalı diye karbonhidrattan yana yüksek oluyordu ve kilo alıyordum. Velhasıl, öyle bir program yapmışsınız ki, tek pişmanlığım daha önce başlamamış olmak. Programın içeriği, dosyalar, yayınlar, her şey çok güzel organize edilmiş.


Herkese ama özellikle menopoz ve peri menopozda olanlara içtenlikle öneriyorum.

Ağustos programına başlarken başka birinin geri bildirimini görmüştüm, menopozda ve kilolarımız da aynıydı tesadüfen. "Ben de yapabilir miyim?" demiştim ve oldu. Her şey için çok teşekkürler.

 

B.Y.

Programa başlama nedenim, temelde huzursuz bağırsak sendromu yaşamamdı. Ayrıca sabahları çok aç uyanmak, yemek sonrası bile olsa bir anda gelen acıkma hissi, el titremeleri ve ter boşaltma gibi sorunlar yaşıyordum. Bu durum ailemde yaygın olduğu için genetik ve değişmez bir şey sanıyordum ama ilk haftadan itibaren tamamen değişti. Önceden karnıma azıcık bile dokunamazken, program sonrası bağırsaklarımdaki ağrılar tamamen geçti (çok kalp:)) Sabahları o kadar acıkmamış ve rahat bir şekilde kalkıyordum ki, aralıklı orucu 2. haftadan itibaren önermeye başlamanıza rağmen ilk haftada yavaş yavaş, doğal olarak başlamıştım. Yaşadığım tek semptom, ilk 1-2 gün halsizlik ve baş ağrısı oldu, onu da ekstra tuz ve soda önerinizle çözdüm galiba. 

Bütün bunların üzerine hiç beklemediğim bir zayıflama yaşamış oldum, dürüst olmak gerekirse bu kadar fark beklemiyordum :)


Tek üzüntüm programı tatil sebebiyle erken sonlandırmak zorunda kalmak, bunun için de önerileriniz oldu biliyorum, takip ettim hepsini ve öğrendim :) Kısmen uyguladım da ama yurtdışında yaşıyorum ve ailemin yanına gittiğimde "Hayır" demek pek mümkün olmadı, klasik bir Anadolu kültürü olarak yedirdikleri zaman mutlu oluyorlar :) 

Bunu da çok sorun etmiyorum şu an açıkçası çünkü programın işe yaradığını biliyorum ve evime döndüğümde tekrar başlayacağım. Programlarınızın en güzel taraflarından biri de bu, bizimle hayat boyu kalmanız :) Sanırım katıldığım üçüncü programınızdı, diğer iki programınızı da hala ara ara uygularım. 

Öğrettiğiniz her şey icin çok teşekkürler! Ve tabii sabrınız için de. Güne her sabah maillerinizle başlamak harikaydı :) Başka bir programınızda görüşmek üzere, her şey gönlünüzce olsun :)

 

N.K.

Daha önce detoks programınıza da katılmıştım ve bu sizinle ikinci programımdı, ikisinin de sonuçları harika oldu :) Sizin programınıza dahil olmadan önce ketojenik diyeti denedim. Yaptığımı sanıyordum ama Nisan'da başladım ve sadece 3 kilo verebildim, 75’in altını göremedim. Ayrıca küçücük armut göbeğim ortaya çıkmıştı son 1,5 yıldır, onu bir türlü küçültemedim. Bir şeyleri yanlış yapıyordum ama çözemedim (sanırım çok fazla peynir ve badem unu tarzı yiyecekler tüketiyordum) Bu programdan sonra biraz daha küçülüp çok tatlı bir armut göbek haline geldi ve tartıda 70’i gördüm :) Kıyafetlerimin içinde çok rahatım, çok teşekkür ederim. Umarım bu saatten sonra ipin ucunu kaçırmam ve bu şekilde devam ederim. Hedefim öğrendiklerimi yaşam biçimi haline getirmek. Emekleriniz için teşekkürler :)

 

P.A.

Ben geri bildirim için özellikle biraz beklemek, kendi açımdan sürdürülebilirliğini görmek istedim. Öncelikle disiplininiz benim çok hoşuma gitti. Canlı yayınlara tam saatinde başlamanız ve belirtilen sürede bitirmeniz benim için olumlu bir durumdu. Canlı yayınlarda ki pozitif enerjiniz gerçekten çok motive ediciydi. Hiçbir soruyu cevapsız bırakmadınız. Maillerime çok hızlı bir şekilde dönüş sağladınız. Her gün, "Acaba bugün hangi dosyayı paylaştı?" diye beklemek de ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. Çok emek verilmiş ve çok güzel organize olunmuş bir programdı.


Ben menopoz dönemindeyim ve malum insülin direnci var. Doktorların yapısal dediği kolesterol yüksekliğim var ve annem Alzheimer nedeniyle vefat etti. Son yıllarda ne yapsam çözemediğim şişkinlik durumum var. 2018'den beri kendimce sağlıklı beslenme konusunda farkındalığım arttı. Her zaman belli bir kiloda oldum. 10-15 senelik pantolonlarımı rahatlıkla giyebiliyordum. 2020 yılından beri şişkinlik şikayetimi çözemedim bir türlü. Gıda intolerans testi, food map diyeti, glutensiz beslenme, denemediğim şey kalmadı. Bir de üstüne karın bölgemin yağlanması eklendi. 4 kilo aldım. Hiçbir şekilde veremedim. Uzun süredir DKYY beslenmeyi inceliyordum. Metabolik rahtasızlıkların, özellikle insülin direncinin alzheimer hastalığına zemin hazırladığını çok okuyorum. Bu programa başlama nedenim her ne kadar kilo vermek gibi görünse de aslında metabolizmamın bozulan dengesini düzeltebilmekti.


Ben programdan çok memnun kaldım. Tartılmadım, programdan sonra ölçülmedim de. Eski pantolonlarımı giyemiyorum hâlâ ama şişkinliğim gitti. Göbeğimden dolayı belimi çok sıkan kıyafetlerimi giyebiliyorum. Kendimi çok hafif hissediyorum. Sabahları enerjim yerine geldi. Çok rahatlıkla 2 öğün yapıyorum. Kurabiye, ekmek tarifi destekleriniz benim için çok kurtarıcı. Nasıl uygulandığını bilmek ve mantığını öğrenmek gerçekten insandaki o "Eyvah kaçamak yaptım, her şey sil baştan olacak." korkusunu akla getirmiyor bile. Kesinlikle sürdürülebilirliği olan bir program ve biliyorum ki bundan sonrası için hepimize bir ENTER tuşu kadar yakınsınız.


Çalışmalarınızın altında çok büyük bir emek var. Ellerinize, emeğinize  sağlık. Bilginiz artsın, çoğalsın. Her şey gönlünüzce olsun.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page