top of page
Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

6 Santimetre - DKYY Mutlu Sonlar 4

Güncelleme tarihi: 28 May

Değerli katılımcılarımdan muhteşem değişimlerle dolu geri bildirimler gelmeye devam ediyor.

düşük karbonhidrat yüksek yağ

H.D.

Bu programa neden başladım? Aslında kendimce sağlıklı beslenmeye çalışırım. Çok kilolu biri değilim, az da olsa yağlanma var tabii ki :) Ufukta gözüken menopoz öncesi stresi sarmıştı beni ve çok erken kalkmak ve işe gitmek durumunda olduğum için son aylarda bir türlü beslenme rutinimi oluşturamıyordum. "Sabah erken yesem mi?", "Yok öğlene mi saklasam kendimi?", "Akşam erken keseyim ama trafikte yoldayım." sorunsalı. Kendimi şiş, sık sık halsiz hissetmem, kendimce fazla olduğunu düşündüğüm 2-3 kilonun bana yapışmış olması gibi durumlar vardı. Sonuçta bir şeyleri yanlış yaptığımı düşünmeye sevk etti beni ve işin doğrusunu öğrenmenin, bundan sonraki hayatım için yeni bir düzene geçmenin kendime yapacağım en iyi yatırım olacağını düşündüm .


Ve sonuç, İYİ Kİ YAPMIŞIM !!


Bir arkadaşım, bu programa başlamadan anlattığımda "Ben bu tarz programlara çok katıldım ama sonrasında hiç devam ettiremedim." yorumu yapmıştı. Bu programın gönül rahatlığı ile diğerlerinden çok çok farklı olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bu bir program değil, bir eğitim içeriği! Beslenmenin doğrusunu, besinlerin vücudumuza, sindirimimize etkisini anlamamızı sağlayan ve hayat boyu bu öğretilerle yaşamamıza olanak sağlayacak bir ritüelin başlangıcı.

Çok şey öğrendim, kendi bedenim için mutluyum. Tabii ki kaçamaklar olacaktır ama kaçamaktan keyif alıp sonrasında kaldığım yerden devam etmeyi de öğrendim sanırım ya da öğrenmeye devam etmek bile zevkli olacak :)


Bu programı herkese ama herkese tavsiye ederim! Öğrenin, doğrusunu bilin, mutlaka bedeninize sahip çıkacağınız bir gün gelecektir.


Emekleriniz çok büyük, gerçekten teşekkür ederim. Enerjinizi, sıcak sohbetlerinizi özleyeceğim açıkçası. Sonraki programları dikkatle takip edeceğim. Mutlaka bir yerlerde tekrar karşılaşmak ama en önemlisi isteyen herkese ışık olmaya devam etmeniz dileğiyle. İyi ki varsınız !

 

A.B.

Öncelikle böyle bir gruba ilk defa katıldım. Çok da bir şey kazanacağımı sanmıyordum ama yanılmışım. Her şeyden önce, daha önceden de bildiğim ama uygularken hata yaptığım noktaları gördüm. Beslenmem yeşil ve meyve ağırlıklı, yağ ile desteklenmişti ama makrolarımı ayarlamakta sorun yaşıyormuşum. "Sağlıklı besleniyorum." derken meyveden çok fazla gereksiz şeker depoluyormuşum ki bu da beni hibrite dönüştürmüyormuş, protein de eksik kalıyormuş çoğunlukla. Hamur işi, makarna, pilav gibi ürünleri belki 20 yaşımdan beri yemem, ayda yılda bir kere ama taze/kuru meyve tüketimim olması gerekenin üstünde olduğundan bedenimi yine karbonhidratla doldurmuşum. Neyse ki taşlar yerine oturdu, düzenlemeler yapıldı bu program sayesinde :) 62 yaşındayım, kilo fazlam yok, yıllar içinde 2-3 kg oynadım. Belki 58 ile başladım, 55’e düştüm. Böylece yine 20'li yaşlara döndüm. Santimetre olarak bakarsak ölçmedim ama her şey üstümden dökülüyor. Belli ki santimetrelerde gitmiş.

Keyifli bir yolculuktu. Teşekkür ederim ve herkese öneririm. Bilinmesi gerekenleri çok güzel, kafa karıştırmadan ve net bir şekilde özetlediniz.

Sevgiyle.

 

B.Ç.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Potansiyel şeker hastası, şimdinin bir insülin direnci mağduru olarak başladım. Daha önce de insülin direnci için tedavi gördüm. Glikoz grubu ilaçlar ve klasik düzen, ekmekli, altı öğünlü diyet listeleriyle, sporla kilo vermek yerine daha çok kilo aldım. Çünkü ben ekmek yemeği sevmem. Ömründe ekmek yememiş insana zorla ekmek, pilav yedirince kiloları aldım. (Benim sorunum soslu makarnaydı, poğaçaydı ve doğuştan gelen yatkınlığımdı.) Tedavi süreci bittikten sonra, insülin direncinin yanı sıra gluten hassasiyeti de olduğu düşünülerek altı öğünlü diyet listesini bırakıp glutensiz beslenmeye başladım. O sırada kilo verdim ama hep aç gezdim. Mutsuzdum, ben de tedaviyi bıraktım. Ne kadar yanlış olduğunun farkındayım ama 2 yıl aç gezip, sonuç almayınca olmuyor. 1 ay önce şiddetli karın ağrısıyla hastaneye kaldırıldım. Apandisit derken büyük bir kist patlaması veya şiddetli yumurta çatlaması sonucunda karında sıvı birikmesi olduğu belirlendi. Doktorumun yaptığı tahlillerde yine insülin direnci çıktı. Daha önceki tedavi sürecimi paylaşınca düşük karbonhidratlı beslenip kas yapmam gerektiğini, sistemi tamamen değiştirmemi söyledi. Klasik bir diyetisyenle çalışmak istemedim. Programa uymakta sorunum yok ama birinin bana sebebini söylemesi lazım. Mantığı anlamadan uygulamaya geçemeyen klasik bir matematikçi kafam var. Sizin de programınız başlayınca çok mutlu oldum. Program başlayana kadar vücut işleyişi hakkında bilgi sahibi olmaya başladım. Carb Manager indirdim. Tartı aldım. Hafiften tahıl ve bakliyatı çıkararak beslenmeye başladım. Programla beraber her şey kafamda oturdu. Hala rahatlama aşamasına geçmeden devam ettiriyorum. Amacım el titremelerim ve bitmeyen bu hastalıktan kurtulmak. Sabah kalktığında açlıktan kusan, midesine kramplar giren, en ufak bir açlıkta başı dönen halim gitti. Yerine mutlu ve enerjik uyanan, duygusal iniş çıkışları azalan bir ben var. Eklemelere ihtiyaç duymuyorum. Protein konusunda yaratıcı olamadığımdan bahsetmiştim. Belli günler azaltıp, spor yaptığım günler eksiksiz tutturmaya başladım. Bir mailinizde öyle söylemiştiniz. El titremelerim normale döndüğünde tahıllar dosyasındaki uygun besinler ve meyveleri biraz eklemeyi düşünüyorum. Çocukken yemek yemezmişim. Sadece makarna ve kakaolu soslu kek. O zamanki doktorum "Bu normal değil. Yemek yedirmeyin o zaten acıkınca söyler. Direnebildiğiniz kadar direnin." demiş. Ve iki gün yemek yememişim. Benim karbonhidrat ve şekeri bünyeme gerçekten unutturmam lazım. Eski mutsuz halime geri dönmek istemiyorum. Katı haliyle ilerleyebildiğim kadar ilerleyip, unlu ürünlere geç geçiş yapmak istiyorum. Canım istemiyor zaten. Kafamdan silmeme çok yardımcı oldunuz.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Tok ve mutlu bir beslenme sistemim oluştu. Hedefim iyileşmekti. Daha da fazlasına ulaştım. Uygulanabilir ve devamlılığı olan beslenme şeklini öğrendim. Yapmam ve yapmamam gerekenler, neden yapmamam gerektiği, ileride nasıl beslenmem gerektiği kafamda oturdu. Mantığını anlayınca gerisi geliyor zaten.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Mutluyum. İnsülin direnci etkisiyle duygusal iniş çıkışlarım, el titremelerim oluyordu. El titremelerim hala devam ediyor ama azaldı. Hatta çok azaldı. Aç kaldığımda isyan eden bünyem IF'e alıştı. Artık isyan etmiyor. Bu değerlerimle mi alakalı, psikolojik mi bilmiyorum ama çok mutluyum. Öğretmenim, yoğun bir çalışma programım var. Sabah başlayan derslerim akşam 9-10'a kadar devam ediyor. Kahvaltıyı 1'de, akşam yemeğini de 7'de yiyorum. Daha erkene çekme şansım yok maalesef. Belki önümüzdeki yıllarda daha düzgün bir yemek saati sağlayabilirim.

Kilo verme sorunum yok artık. Eylül ayında haftada 2 spor yapmaya başladım. İncelmem oldu, evet ama hiç zayıflama olmadı. İncelmeler de beklenilen kadar değildi. 2 haftada toplam 10 cm inceldim. Kol ve bacaklarımda çok yağ yok. O bölgelerde bir incelme olmadı. Karın, bel göğüs bölgeleri ise bol bol inceldi. "Ölçü benim için bir kriter değil, ölçü de tartılma da yok." diye kendi kendime söz versem de, ikinci haftaya başlarken ölçü aldım. Kendimdeki değişikliği hissedince ölçülerimi almaya cesaret edebildim. Bunlardan daha önemlisi yeni aldığım pantolon olmuyor. Belimden düşüyor. 6-7 sene önce çok beğenerek aldığım elbiseyi giyebiliyorum. Kendimi çok hafif ve çok rahat hissediyorum. Tartıdaki değerlerim değişmiş. 61,7 kg ve %38,3 yağ yüzdesi, 57,9 kg ve %34 yağ yüzdesine düşmüş.

Bugün doktorla kontrol günümdü. Kan değerlerim normal çıktı. İnsülin direncim normal değerlere gelmiş. 2.9'dan 1.06'ya düşmüş. Daha ne olsun.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Herkese. Bu süreçte eşim de bana eşlik etti. O da kilo verdi. Çevremdeki herkes "Zayıflamışsın, yüzüne ne yaptırdın?" diye sordukça anlatıyorum.


Eklemek istedikleriniz…

İyi ki varsınız. 3 haftada yıllardır yaşadığım sorunların bittiğini söyleyebiliriz.

 

D.A.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Son dönemlerde hazır yemek, alkol ve cheesecake gibi tatlılar, günü geçirmenin, ayakta durmanın baş öğeleri haline gelmişti. "Yoruldun, yemek ye. Streslisin, tatlı ye." Böylece aldığımız kilolar eklenerek artmaya başlamıştı. Sürekli şiş bir karın da cabası. Rahatlamak, hafiflemek ve yeme düzenimizi değiştirmek amacıyla, kendime 35 yaş hediyesi verip programa dahil oldum.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Sema Hanım'a çok çok teşekkür ediyorum. Daha önce eliminasyon grubuna da katılmıştım. Gerekli motivasyonu sağlaması ve gün ve gün her şeyin planlı olması, açıkçası bana kendimi rahat hissettirdi ve geçiş stresini yaşamadığımı söyleyebilirim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Sırf doymak için yeme ve tatlıya aşerme tamamen bitti. Hayatımızda bunlar var mıydı ki? :) Salataya doyduk ve her gün menümüzde olması bedenimiz için her gün iyi bir şey yapma hissini yaşatıyor. Acıkma süremiz uzadı ve yiyeceklerin tadını daha iyi almaya başladık. Eşim dün akşam “Bu avokadoyu hiç sevmezdim ama şimdi tadı güzel geliyor, galiba gerçek tadını alıyorum.” dedi. Yaza kadar yeme düzenimizi haftada bir gün serbestliği tanıyarak bu şekilde sürdürmeye karar verdik. Kemerde bir delik geriye gitme zevkinden mahrum kalamayız artık :)


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Yeme bozukluğuna uçurum aşağı giden, kilodan bağımsız şişlik yaşayan, uyku ve tuvalet sorunu yaşayan herkese tavsiye ederim.

 

S.D.

Bugün hafta sonu, canım kahvaltıda ekmek yemek istiyor. Anladım ki yoldan çıkacağım, hemen badem unlu tuzlu keki yaptım. Mis gibi oldu. Ne çok şişirdi, ne sağlıksız beslenmişim gibi hissettirdi. Eşim ve çocuğum için de bu beslenme tarzını uygulayabiliyorum. Onlar da çok beğenerek yiyorlar yaptıklarımı. İyi ki sizinle çalıştım, iyi ki sizi tanıdım. Kurabiyelerimi yapıyorum, kraker yapıyorum. Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirdim. Artık programın bitmesini beklemiyorum, sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirebileceğimi fark ettim. Canım karbonhidratlı beslenmek istiyorsa, bunun alternatiflerinin de ne kadar lezzetli ve o kadar zararlı olmadığını fark ettim.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Bu programa başlarken öncelikli hedefim, fazla kilolarımı vermek ve bunun kalıcılığını sağlamaktı.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Program hedefime ulaşmamı sağladı çünkü mesele kilo vermek değil, kıtlık algısına kapılmadan sağlıklı yaşamayı öğrenmekmiş. Önerdiğiniz alternatif beslenme yöntemi, hayatımı inanılmaz kolaylaştırdı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Programın bitiminde 4 kg verdim ve bağırsaklarım düzenli çalışır hale geldi. Haftada 2-3 kere tuvalete çıkabiliyorken artık her gün düzenli hale geldi. Enerjim yerinde ve çok daha mutluyum. Sabahları kalktıktan bir süre sonra mutlaka kahvaltı yapmam gerekirdi. Şimdi ise rahatlıkla öğlene kadar durabiliyorum. Beslenme konusunda farklı bir pencere açtınız ve bu pencere daha sürdürülebilir bir pencere.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu programı sağlığını düşünen herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka eminim farklı pencereler açacaktır. Ben daha önce çok defa farklı beslenme yöntemleri denemiştim ancak hepsinde bir sınırlama bir yasaklama vardı. Bu programda ise alternatifler var. Dolayısıyla program bittiğinde bırakacağınız şekilde değil, bu beslenmeyi günlük hayatınıza rahatça adapte edeceğiniz şekilde kurulu.


Eklemek istedikleriniz…

Sema Hanım iyi ki varsınız. Çok teşekkür ederim.

 

Ö.M.

Bu programa başlarken hedefiniz neydi?

Sağlıklı beslenmeye adım atma, karbonhidrat alışkanlığımdan kurtulma ve tabii ki karın ve popomdaki yağları yakma.


Program, hedeflerinize ulaşmanıza nasıl yardımcı oldu?

Programı uygulamak çok kolay, harika bir motivasyon. Yoksunluk hissetmeden alışkanlıklarımı değiştirebileceğimi gördüm. Kilo vermek de cabası :)


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Programın 2. haftasında tatile gittiğim için programı biraz bozmuş oldum. Eskiden olsa "Ne de olsa bozdum." deyip eski beslenme şeklime geri dönerdim ancak sizin harika yaklaşımınız ve yol göstericiliğinizle kaldığım yerden devam edebildim. (Şu anda programın ilk haftasını uyguluyorum.) Ayrıca alışverişlerimde ürünlerin içeriğine dikkat etme alışkanlığı kazandım. Yağ yakma hızım bu programla optimal düzeyde. Sabah açlık şekerim 105'lerden 90'lara geriledi. Enerjim arttı. Toplamda 4 kilom gitti. Basenden 2 cm, göbekten 4 cm, belden 4 cm, üst bacaktan 4 cm gitmiş bile ve üstelik hiç zorlanmadım.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Programı beslenmeye bakış açısını değiştirmek isteyen, şeker problemi olan ve kilo vermek isteyen herkese öneririm. Bu bir diyet programı değil, bu bir sağlıklı beslenme eğitimi. Yaşam boyu bana kılavuz olacak bir bakış açısı kazandım. Kilo vermek ve yağ yakmak ekstrası diye düşünüyorum :)


Eklemek istedikleriniz…

Sema Hanım, sizi çok uzun zamandır takip ediyordum. Programınıza katılmadan önce de paylaştıklarınız ilham oluyordu. Bilginizi sadece danışanlarınızla değil, Instagram sayfanızdan da kitlelerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Birçok insanın hayatına dokunuyorsunuz.

İçten sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum.

 

G.M.

Sizin eğitiminize katılırkenki beklentim, bu beslenmenin mantığını öğrenip sizlerden güzel tarifler almaktı. Beklentilerimin çok çok üzerinde bir eğitim ve yönlendirme alıp, bir de etrafımdakilere sürekli anlatır hale geldim :) Her sabahki müthiş bilgi dolu yönlendirmeleriniz ve online seanslarınız ile, hayatım boyunca uygulayacağım, gerçekten müthiş şeyler öğrendim. İtiraf edeyim, ilk iletişime geçtiğiniz hazırlık aşamasında bu kadar ölçüp, listeler ile ilerleyecek olmamız, yemek yeme psikolojimi tetikleyip moral bozukluğu ve sinire yol açtı. Fakat sizlerin dediklerini uyguladıkça aslında az yediğimi ve bunun tamamen psikolojik olduğunu fark ettim.


Beslenmenin yanında, insanın kendine zaman ayırması ile ilgi önerilerinizi gözlerim doldu dolu okudum. Tam zamanında, tam yerinde çok güzel yönlendirmeleriniz oldu. Henüz uygulayamadım ama deneyeceğim. Galiba artık biraz ona yönelmem gerekiyor.


Gelelim sonuçlara ve bana kattıklarına :) Zayıflamaktan ziyade vücut yağımı azaltmayı bekliyordum ama...

* 2 kg daha zayıflayarak 65 kg oldum. Ben şok :)

* Vücut yağ oranım %34'den %23'e kadar indi.

* Bel çevrem tam 6 cm inceldi ve vücudumda bariz bir daralma var.

* Sütsüz kahve hala zorlasa da, artık tam aralıklı oruç yapabiliyorum :)

* Karnımı hiç bu kadar düz görmemiştim.

* Programdan önce bu kadar kilo verirken bile şeker, meyve de olsa tatlı şeyler yeme isteğim oluyordu ve yiyordum :) Artık gerçekten sadece psikolojik olarak canım çekiyor ve benim için inanılmaz bir gelişme.

* Müthiş bir enerji artışım var, üstüne bir de öğrendiklerim cabası.


Paylaştığınız mailler ve dökümanlar gerçekten altın değerinde, durup durup okuyorum. Yemek tarifleri de tam oluyor, yemeğe de sevginizin geçtiğini düşünüyorum.


"Sema Hanım'ın askeriyim." diye dolaşıyorum etrafta. Herkese öneriyorum çünkü bu program yaş durumu fark etmeksizin, herkesin bilinçlenmesi için gerekli bir program. Özellikle de klasik diyetisyenler, belki böylelikle günde 4-5 dilim ekmek vermekten biraz vazgeçerler.


Baştaki hazırlık bilgilerinden bu sabaha kadar inanılmaz emek vermişsiniz Tuğçe Hanım ve sizin ellerinize sağlık. Bana çok güzel bilgiler, öğretiler kazandırdınız. Umarım hayattaki tüm güzellikler, iyilikler sizinle olur.

 

S.Ş.

45 yaşımı uğurlamak üzereyken yediğim ekmeğin, poğaçanın, meyvenin ve tatlıların bana iyi gelmediğini fark ettim. Mide problemleri, ödem, bağırsak sıkıntıları, düzensiz ve saatsiz sürekli acıkma hali beni bir şey yapmaya zorladı ama kendi bildiklerim o kadar sınırlıydı ki. Tam bu esnada sizin programınızı keşfettim. Bir bilenden doğrusunu öğrenmek, bilimsel dayanağı olan bir eğitim almak beni oldukça aydınlattı, bunun için çok teşekkür ederim.


Amacım birkaç kilo vermek olsa da, göbek ve bel çevremdeki yağlanmadan kurtulmaktı ki belimden 5 cm, alt karından 6 cm inceldim oleeey :) Artık ödem yok, mide ve bağırsak rahatsızlığı yok, açlık atakları, tatlı krizleri yok. Artık doyduğumu ve acıktığımı fark ediyorum ve çok uzun süre tokluk yaşıyorum. Daha önce klasik kalori sayan diyetlerden yaptım ama hep açtım. Şimdi ise karnım tok ve bu yüzden aklımda hep yemek yok :) Hep aç olanlara, "Ekmeksiz doyulmaz yaaa." diyenlere, yeme sisteminden bedeni hırpalanmışlara çok tavsiye ederim bu programı. Şimdiki planım önce istediğim noktaya gelene kadar aynı sistemi uygulamak, sonrasında esneterek devam etmek.

Bana yeni bir bakış açısı kazandırdığınız için, emek emek öğrendiğiniz her şeyi bizimle de paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Size hayatta mutluluklar, başarılar, yeni heyecanlar diliyorum. Tekrar görüşmek üzere :)

 

S.S.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Kısa bir süre önce, kan şekeri HbA1c değerimin sınırda olması ve bu şekilde ilerlersem diyabet gelișebileceği tehlikesi nedeniyle doktorum tarafından uyarıldım. Daha sonra da tiroid bezimde oluşan subakud tiroidit sebebiyle, bir süre hipertiroidi ve ardından hipotiroidi başladı. Bu yüzden yaşam șeklimi ve beslenme şeklimi değiştirmem gerekiyordu. Bu arada 10 kilo gibi bir fazlam vardı. Bu nedenle hem kilo vermek hem de yeni bir beslenme düzeni hedefiyle programa başladım.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Diyet kelimesinin bende uyandırdığı hissi "her zaman aç bir mide, baș ağrısı ve mutsuzluk" olarak tanımlayabilirim. Ama bu diyette kendimi hiç aç hissetmeden öğünlerimi oldukça dikkatli bir şekilde tamamladım. Sema Hanım, bu konuda bize verdiğiniz telkinlerle bunu her türlü başarabileceğimize bizi inandırdınız. Yaptığınız yayınlarla, gönderdiğiniz bilgilerle ve tariflerle hep elinizi üzerimde hissettirdiniz. Programın karmaşık olmayan ve kolay uygulanabilir olması, benim sapmadan devam edebilmeme çok yardımcı oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

İlk defa bir diyette yeme krizlerine girmeden programa uydum. Tüm gün boyunca nasıl acıkmadan tok kalabildiğime hayret ettim. Çok heveslendiğim halde başka tabaklardaki karbonhidratlara tüm irademle karşı koymama ben bile şaşırdım. En önemlisi de mutsuz değildim. Henüz istediğim kiloya gelemedim ama başaracağıma inanıyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Program aslında herkesin uygulaması gereken sağlıklı öğünler oluşturmayı hedefleyen bir beslenme şeklini öğretiyor. Bu yüzden sağlıklı yaşamak isteyen ama özellikle diyabet, tiroid gibi endokrin hastalıkları ile mücadele eden herkese öneririm.


Eklemek istedikleriniz…

Pozitifliğiniz için çok teşekkürler. Sevgilerimle...

 

N.Ö.

Sizinle birlikte çok keyifli bir 3 hafta geçirdim. Yaşımdan dolayı metabolizmam yavaşladığı için kilo verememeye başlamıştım. Bu programa başlama amacım sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve incelmekti. 3 haftada inanılmaz bir değişim yaşadım. Çevremdeki arkadaşlarım, akrabalarım değişimimi hemen fark ettiler. Ramazan dolayısıyla oruç tuttuğum için aralıklı oruç yapamadım. Bu süreçte spor yapmamama ve 2 aydır regl olmamama rağmen belim 4 cm, karnım 5 cm ve basenim 3 cm inceldi. Veee tam 4,5 kilo verdim :) Hiç acıkma hissetmedim. Lezzetli tariflerinizi yaparak beslendim. Hala sağlıklı unlarla yapılan tariflerinize geçmedim. Biraz daha bu sistemde devam etmek istiyorum. Ramazan sonrası yürüyüş ve sporuma devam edeceğim. Her sabah sizden gelecek maili sabırsızlıkla bekliyordum. Cumartesi günü eksikliğinizi hissettim.

Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

 

G.G.

Bu programa başlarken hedefiniz neydi?

Sağlıklı beslenme prensiplerini öğrenip karbonhidrattan sağlıklı alternatiflerle uzaklaşmanın yollarını keşfetmek, vücudun asıl ihtiyaçları ile beslendiğinde gerçek doyuma ulaştığını deneyimlemekti.


Program, hedeflerinize ulaşmanıza nasıl yardımcı oldu?

Sema Hanım’ın her zamanki özenli programı sayesinde yine çok temel bilgiler edinerek bunları ömür boyu hayatıma nasıl adapte edebileceğimi öğrendim. Doğru beslenme ile vücudumuzun verdiği hızlı reaksiyonlar karşısında mutlu bir şaşkınlık yaşadım.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Programın hedeflediği gibi vücudumda yağ yakımı arttı, tüm vücutta genel bir incelme, özellikle inceltmenin benim için zor olduğu basen ve bel çevresinde incelme oldu ve asıl hedefim olmamasına rağmen kilo verdim. Beslenme alışkanlıklarım değişti. Otomatik olarak sağlıklı ve düşük karbonhidratlı beslenme tercihleri yapıyorum ve bu tamamen bedenimin ihtiyaçlarını anlamam sayesinde gerçekleşti.

Bu program sayesinde, zaman zaman bilinçli şekilde kaçamaklar yapsam da (kendimi hiç sıkmadan, katı kurallar koymadan ve pişman olmadan) Sema Hanım’ın da dediği gibi “hibrit” hale gelen metabolizmamın hızla düşük karbonhidratlı versiyonda eski temposuna kavuşabildiğini gördüm ve bu gerçekten oldukça motive edici. Önemli olan şeyin aslında bir denge olduğunu kavramış oldum. Hayat da bir dengeden ibaret, değil mi :) Bu programda öğrendiklerimi her fırsatta sevdiklerimle paylaşarak onları da bu beslenme biçimine motive etmeye çalışıyorum. Kendimi Sema Hanım’ın iyilik/sağlık elçisi gibi hissediyorum :)


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Doğru besinlerle ve doğru makrolarla beslendiğimizde vücudumuzun aslında nasıl gerçek doygunluğa ulaştığını deneyimlemek isteyen herkese! Ayrıca inatçı bölgelerde eritilemeyen yağı olduğunu düşünenlere, bir türlü istediği hafiflemeyi, incelmeyi elde edemeyenlere… Bu programı uygulamak evet biraz emek istiyor ama aslında mantığını hayata adapte etmek o kadar kolay ki, sağlıklı bir beden için kendine yatırım yapmak isteyen herkesin denemesini öneririm. Basit temel kurallara uyup biraz emek verince incelme, kilo kaybı, çeşitli sağlık sorunlarında iyileşme gibi olumlu yan etkiler kaçınılmaz! Umarım çok daha fazla kişi bu programdan faydalanıp hayatına bir yatırım yapar.


Eklemek istedikleriniz…

Her sabah Sema Hanım'ın emaili ile güne başlamak da ayrı bir motivasyon! Gülen yüzü, harika pozitif enerjisi ve bu programlar için verdiği emek ve bilgilerini aktarma hevesi/azmi ile Sema Hanım gerçekten ilham alınabilecek bir rol model. Her şey için çok teşekkürler, sevgiler…

 

S.Y.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

2020’den önce ufak tefek kaçamaklarla aldığım kiloları 1-2 hafta ekmek, makarna ve pilavdan uzak durup verebilirken, bir anda bu kiloları veremez hale geldim. Hedefim metabolizmama eski esnekliğini kazandırmaktı. Ve bir de sürekli destek kullanmama rağmen eksik çıkan vitamin seviyelerimi arttırmanın yolunun bağırsak floramı düzeltmek olduğunu, bunun için de hep yaptığımdan farklı bir düzen gerektiğini düşünüyordum.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Tam nokta atışı oldu çünkü hem metabolizmayı kendine getirme hedefime ulaştım, hem de bunu nasıl sürdürebileceğimi öğrendim. Vitamin seviyelerimi ölçmedim henüz ama bakacağım ona da yakında.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Fiziksel olarak 3 hafta sonunda belde 12 cm, göbekte 9 cm, kalçada 3 cm azalma var. Eylül 2023’te yaptırdığım check-up’ta 62,6 kg ve yağ oranı 31,1% çıkmış. Bugün 63,3 kg ve yağ oranım 23,3% !!!! İnanılmaz bir sonuç bu. Senelerdir ulaşmaya çalıştığım hedefe sadece 3 haftada ulaşmam inanılmaz.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Herkese öneririm. Çünkü program hayat boyu kullanılacak bir format atıyor hem bedene, hem alışkanlıklara.


Eklemek istedikleriniz…

Beden farkındalığım ciddi oranda arttı program sonunda. Vücudun gerçek istekleri ve ihtiyaçlarını duymaya başladım. Mesela deli gibi sevdiğim ramazan pidesinde aslında susam ve çörek otuna aşerdiğimi farkettim. Salatalarıma çörek otu döküp, müthiş keyif aldığımı gördüm. Badem unu ekmekçiklerimi, tohum krakerlerimi bedenimin isteklerine göre lezzetlendirip keyfimden hiç ödün vermeden sağlıklı beslenebileceğimi öğrendim. Makrolara dikkat ederek suçluluk duymadan yiyip rahatça uyuyabiliyorum. Gıdayla ve bedenimle daha sağlıklı bir ilişkim var şu anda. Ne kadar teşekkür etsem azdır..

 

S.C.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Programa başlarken amacım bel çevremde incelme, menopoz döneminde olduğum için aldığım 5 kilodan kurtulma, düşük enerjimin düzelmesi, beslenmemi düzelterek kötü karbonhidrat/hamur işi düşkünlüğümden kurtulmaktı.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Bel çevremde 6 cm azalma oldu. 5 kilomun 1,5 kilosu bir çırpıda gitti. Hamur işi isteğim kalmadı denecek kadar az, hatta "Karakılçık unuyla, badem unuyla bir şeyler yapıp yerim." derken henüz hiç canım çekmiyor. Doğru beslenmenin aç kalmadan olabileceğini, hiç de zor olmadığını yaşayarak gördüm. Sadece düşük enerjimden kurtulamadım. Uyku sürelerim de uzadığı ve rahat uyuduğum halde halen enerjik kalkamıyorum. Stresle ilgili mi bu, halsizlik hali emin değilim ama diğer eğitiminizden öğrendiğim mindfulness konusunda daha tam başarılı değilim. Belki bunun da etkisi vardır.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Fiziksel olarak daha hafif hissediyorum. Rahat uyuyorum ve karnımı daha düz hissediyorum (her ne kadar daha göbeğim yerinde dursa da şişlik yok.) Sadece menopoz sonrası başlayan kabızlık sorunum çözülmedi.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu programı, sağlıklı yaşamak ve yaş almak isteyen herkese tavsiye ederim. Ailelerimizin bizleri alıştırdığı beslenme şeklinin neredeyse tamamen yanlış olduğunu görmek hem çok acı, hem de doğrusunu öğrendiğim için muhteşem.


Eklemek istedikleriniz…

Bu beslenme şeklinin duygusal açlığımın da önüne geçtiğini düşünüyorum. Son aylarda kendime yapmaya çalıştığım yatırım aslında ruhsal olarak başladı. Tasavvuf, mindfulness ve ardından "self mastery" başlangıç eğitimleri aldım ve bunları sizin kitaplarınız ile birlikte farkındalıkla beslenme ile birleştirmeye çalışırken 6 cm-DKYY karşıma çıktı ve bana hepsi birlikte çok iyi geldi. Hayatımda sizin gibi kendisini bu konulara adamış ve her birimiz ile tek tek ilgilenen bir örnek, bir danışman, enerji dolu ve güler yüzlü bir insan olduğu için çok mutluyum. Haziran'daki Urla kampında görüşene dek takipteyim.

 

E.S.A.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Kendimi bildim bileli iyi beslenmeye çalışırım. Lisede, üniversitede okurken yemeğimi hep evden götürmeye çalışırdım. Tabii sağlıklı diye yulaflar, yeşil mercimekler, sürekli tahıllar. Tok tutmasına ihtiyacım var. Üstüne sütler, yoğurtlar, peynirler :) Asla kilo veremediğim gibi, sağlıklı beslenerek epeyce kilo almıştım. Üstüne çok ciddi bir bağırsak problemi yaşadım uzunca bir süre. Sonra "Kendimi rahatlatayım, herhalde takıntı oldu bende bu." diye biraz esnetmiştim. Bir süre sonra tahılları tamamen kestim. Bağırsak problemim çözüldü ama doymuyordum. Ne yapayım, tam buğday ekmekleri denedim, ekşi mayalar falan. Sağlıklı beslendiğimi düşünüyordum. Bütün her şeyi organik almaya çalışıyor ve kendimce dengeli besleniyordum. Fakat bir yorgunluk, bir halsizlik, birkaç defa da enfeksiyon geçirince "Aaa, benim yanlış yaptığım bir şeyler var." dedim. Üstüne bir de kahvaltıdan sonra öğle yemeği vaktini bekleyememeye başladım. Elim ayağım titriyor, sinirleniyordum. Azıcık yemeğim gecikse geriliyordum. "Böyle giderse ben şeker hastalığına doğru gidiyorum herhalde." dedim. En sonunda karar verdim bu programa katılmaya, çünkü sağlıklı beslenmek istiyordum, sağlıklı yaşamak istiyordum, fakat bilemediğim bir şeyler vardı. Daha sağlıklı olabilmeyi hedefleyerek bu programa başladım.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Sabah erkenden uyanıyorum, ama nasıl enerjim yerinde. O yetişmeyen vaktim çoğaldı ve verimli hale geldi. Artık açlık krizlerim yok, iki öğün beslenebiliyormuşum ben meğer.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Programın isminde yer aldığı gibi kesinlikle belim inceldi ama ondan çok daha önemli şeyler oldu. Enerjim yerinde, kendimi sağlıklı hissediyorum. Acıktığım zaman yemeğin pişmesini bekleyebiliyorum :) Şu an kendimi o kadar iyi hissediyorum ki, o her köşeye kıvrılıp uyumak isteyen, enerjisi düşük ben, şu an gerçekten her işime yetişebiliyorum. Verimli olabilecek kadar enerjiğim. Şeker dalgalanmalarım olmuyor, elim ayağım titremiyor. Kilo vermek benim için önemli değildi çünkü ara öğünlerde bile tost yazan diyetisyenler var gayet de kilo verdiriyorlar. Ben ona değil de kendimi nasıl daha iyi hissedeceğime bakıyordum. Şükür ki beklediğim şeylere ulaştım.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Herkese şiddetle öneririm. Çevremde o kadar çok insan var ki, senelerdir diyetler yapıyor, sağlıklı besleniyor, kendince asla bir şeyleri değiştiremiyorlar. En çok bu kişilere öneririm. Bu işin matematiği ile biyokimyası ile başlayın. Hem vaktinizi boşa harcamayın, hem de hayatınız kurtulsun :)


Eklemek istedikleriniz…

Sizi üniversitede sürekli yulaf, mercimek yediğimden beri takip ederim ama "Demek ki doğru zaman bu zamanmış." diyorum. Ve size öğrettikleriniz için, güler yüzünüz için, sabrınız için kocaman teşekkür ediyorum :)

 

B.K.Y.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Öncelikli hedefim kilo vermek ve incelmekti ama bunu yaparken de olabilecek en sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmeyi öğrenip uygulamaya geçirmek ve sürekli alıp verdiğim 5 kiloluk bölgesel fazlalıklarıma kalıcı olarak elveda demek, belki de en temel hedefimdi :)


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Aslında tartarak, hesaplayarak beslenmenin nasıl olacağı konusunda bilgisiz olduğum için biraz korkarak başladım ama Sema Hanım adım adım, o kadar net anlattınız ki. Zaten aşırı analitik olan ben bu hesap kitap işine bayıldım çünkü neyi, ne kadar yemem gerektiğinin çerçevesi çok netti. Öte yandan, bu çerçevenin içindeki serbestlik de programı sıkıcılıktan çıkardı. Resmen bir yap-boz gibi yemek planı yapmak, o çerçevenin içindeki parçaları doldurmak bana çok keyif verdi. Hala uygulama üzerinden hesaplarıma devam edip canımın istediği şeyleri, doğru ölçüde kombinleyerek yiyorum. Gerçekten doyuyorum ve saatlerce acıkmıyorum. "Kilo vermek için aç kalmak gerek." kabullenişinin üstünü böylece bir güzel çizdik :)


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Ben son dört yıldır sağlıklı beslenmeye özen gösteren ama bunu devamlı kılamayan bir “Battı balık yan gider.”ciydim :) Abur cubur diyeceğim her tür şeyi kendime keyif aracı olarak sayıyordum. Canım istemese de, örneğin yemeğin üzerine bir tatlıya "Hayır" demediğim dönemler oluyordu ya da stresliysem patlayasıya kadar abur cubur yediğim olabiliyordu. Şimdi bunların hepsinin kendi kendime yarattığım alışkanlıklar olduğunu görüyorum. Benim için en önemli değişiklik bunu farketmek oldu. Zaten programa başladığımdan beri sadece sağlıklı şeylere aşeriyorum :) Keyif yaşamak istediğimde hemen güzel bir bitki çayı ya da ufak bir kahve yapıyorum :) Sabah kalkıp ilk öğün hazırlığımı yapmak beni zorlamadı, aksine bana iyi geldi. Yemeği yanında taşımak çok havalı, ayrıca o sabah canım ne isterse onu hazırlamak da ayrı keyif. Kendime bu vakti ayırdığım için de mutluyum. Dışarıda yemem gerektiğinde de menüde gözüm hemen salataya, ızgara etlere gidiyor. Yiyemediğim şeyler için hiç mutsuz değilim. Yiyebileceğim opsiyonlar ağzımı sulandırıyor :) Tek problem şu ki, yediğim her şeyden inanılmaz keyif aldığım için hepsinden yemek istiyorum ve karar vermek beni çok zorluyor :) Gün içindeki genel duygu durumum çok stabil, durup dururken modumun düştüğü durumlar olurdu. Ayrıca sağlıksız beslendiğim günler suçluluk ve pişmanlık olurdu, şu an muhteşem hissediyorum. Uykularım çok rahat ve derin. Eskiden hiç su içmezdim, ihtiyaç hissetmediğim gibi hoşlanmazdım da. Şimdi elim sürekli suya gidiyor, susama hissini tekrar hatırladım. Tek başına bu bile benim için çok büyük değişiklik.

Son olarak, bu paylaşımı size iletirken 3,5 haftam bitti. Bu sürede bel, göbek ve kalçadan 4-5 cm inceldim. 4 kilo verdim. 2-3 cm daha incelip korumaya geçme hedefindeyim.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Kendine iyi bakmak isteyen herkese :)

 

Y.G.E.

Bu programa başlarken hedefiniz neydi?

Hedefim incelmek ve daha enerjik hissetmekti.


Program, hedeflerinize ulaşmanıza nasıl yardımcı oldu?

Porsiyon kontrolü olmayan biriydim ve gözümün doyması en önemli şeydi. İlk kez, hiç aç kalmadan kontrollü besleniyorum ve genelde sağlıklı beslendiğimi düşünsem de çok fazla yediğimi ve bol kalorili beslendiğimi fark ettim. Ayrıca iş seyahatlerimde kendime sağlıklı alternatifler nasıl hazırlayabileceğim ya da uzun seyahatlerde, müşteri yemeklerinde nasıl ucunu kaçırmadan programa devam edebileceğim konularında da paylaşımlarınızdan oldukça fayda gördüm. Hatta geçen hafta, tüm hafta iş seyahatinde olmama rağmen, birkaç günü hazırlayıp yanımda götürdüğüm low karb bisküvilerle geçirdim ve meyvede bile kaçamak yapmadım. Hala muz, hurma bile yemedim ki en sevdiğim şeyler. %85 bitter fikri harika, arada bir parça çikolata ile keyif yapıyorum :) Diğer fark ettiğim konu, paylaştıklarınız ile kaçamak yapıp bazı makroları fazla aldığım günlerde nereye döneceğimi biliyor olmam, ki bunun kilo vermemi kalıcı hale getirmek için önemli olduğunu düşünüyorum.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Düşünerek ve seçerek yemek yemeye başladım. Kendimi daha rahatlamış ve enerjik hissediyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Herkese, hatta bence 16 yaş üzeri gençlere de yemek alışkanlığı kazandırmak için öneririm çünkü o zamanlar yaptığım hatalı diyetlerin, aç kalmalarımın da bugün bu kadar zor kilo vermemde etkisi olduğunu düşünüyorum.


Eklemek istedikleriniz…

Uçaktan, özellikle türbülanslardan çok korkuyordum. Bir gün iş arkadaşım ile seyahat ederken bana bundan 40 yıl önce, Avrupa’dan Meksika’ya, babasının işi için taşındıklarında uçtukları o uzun mesafenin yarısından fazlasını ciddi türbülanslarla geçirdiklerini anlatmıştı (O zaman uçaklardaki sistemler bu kadar gelişmemişti tabii ki.). Ve ben o günden sonra türbülanslardan korkmamaya başladım. "Glutensiz, az tahıllı, şekersiz beslenmeyi nasıl sürdürebilirim?" diye korkuyordum çünkü geçmişte belli dönemler bırakıp sonra daha büyük bir açlıkla bunları yemeye başladığım birçok deneyimim oldu. Artık "Sema Hanım var, o yıllardır bunu yapıyor. Seyahate gidiyor, oranın lezzetli yiyeceklerinin tadına bakıyor ve dönüp hayatına kaldığı yerden devam ediyor. Ve verdiği bilgilerle ben de aynısını yapabilirim." diyorum.

 

C.E.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Birkaç yıldır çok uğraştığım halde çıkamıyor olduğum dipsiz kuyudan artık çıkma amacındaydım.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Sema Hanım'ı uzun süredir takip ediyor, diğer programlarına da katılıyordum. Bu programda, diğer katıldığım programlarda yaptığım gibi geriden takip edemeyeceğimi ve titiz, ciddi bir şekilde programın içinde yer almam gerektiğini anlamıştım. İlk günden itibaren katılım sağladım ve söylenenleri yaptım. Kendimi Sema Hanım'ın ellerine bıraktım. Program, daha önce sayısız kez denediğim glutensiz, rafine şekersiz beslenme tipine geçişte bana sapasağlam bir omuz gibi dayanak oldu. Önceki denemelerimde içimde “Bu durum geçecek ve ben yine istediğimi yiyeceğim.” hissi vardı veya “Herkes yiyor, ben yiyemiyorum.” şeklinde bir hüzün yaşıyordum. İlk fırsatta kaytarıyor, kaytarmasam da ilk "battı balık"ta mutlaka yan gidiyor ve girişimimi sonlandırıp eskisinden de büyük bir hınçla yemeye devam ediyordum. Bu programla bunun bir hayat tarzı olabileceğini artık anladım. Bana bir bilgi verildi ve ben artık bunu istesem de bilmiyormuş gibi yapamam. Yemediğim şeyler için “Yiyemiyorum.” demiyorum artık. “Yemiyorum.” veya “Tercih etmiyorum.” diyorum. Önümde yiyip içiyorlar, eğer karnım toksa canım çekmiyor. Düşünmeden hiçbir şeyi tüketmiyorum. Bazen buzdolabından elime bir meyve alıp aslında aç olmadığımı fark edip geri bıraktığım oluyor. Bu program bana bu beslenmeyi sürdürülebilir bir seviyede algılamama yardımcı olacak desteği verdi. Yola çıkardı, eşlik etti, sonra da “Hadi şimdi kendin devam et. Artık yapabilirsin.” deyip tatlı tatlı veda etti. Bunları yazmak için tam 1 ayın dolmasını özellikle bekledim. Program biter bitmez yazmak istemedim. O yenilenmişlik coşkusuyla, hayallerle karışık bir yorum yazmak istemedim ama artık eminim. Düşünce ve duygularımda ciddi ve olumlu anlamda değişimler oldu. Bu da yeme davranışıma ve genel yaşantıma olumlu etkide bulundu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Sema Hanım "Ölçüm yapın." demişti ancak ben bu konuda kendimi çok travmatik bir yerde gördüğüm için beni olumsuz etkileyebileceğinden korktuğum rakamlar konusunda ölçüm yapmadım. Kendime belli kıyafetler belirledim ve her hafta, pazar günü onları deniyorum. Kesinlikle bir incelme var. Yataktan kalkışım değişti. Pıt diye uyanıyorum ve sürünerek kalkmıyorum. Yapılacak işlere of, puf çekmeden sakince başlıyorum. İşler bitince gidip uzanmak yerine “Hadi şimdi ne yapayım?” diyorum. Programa başladıktan kısa bir süre sonra, kendimde pilatese geri dönme gücünü fark ettim ve hemen başladım. Onunla birlikte 1 ayda çok güzel bir gelişim sağladım. Daha şimdiden başka biriyim. Daha olumlu, hemen sinirlenmeyen, öfkelenmeyen biri oldum. Müthiş bir özgürlük duygusuna ulaştım. Artık yediklerimin esiri değilim, efendisiyim. Bir markete giriyorum ve reyonlar arasında gezerken tiksinmeyle karışık gülüyorum. Bir markete girmek demek, eskiden kısa süreli ama vicdan azabı hediyeli bir mutluluktu. Neler neler alabilir ve yiyebilirdim. Şekerler, cipsler, kola, bira veya her çeşit abur cubur. Şimdi eski tercihlerime hayret ediyorum. Sağlıklı seçimlerin bana verdiği gururu ve mutluluğu yaşıyorum. Sağlıklı seçimler yapmaya programdan önce başlamıştım ama program bana bu seçimleri yaparken acı çekmemeyi, kendimi acınaklı bir yerde sanki mahrummuşum gibi görmemeyi net bir şekilde öğretti.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Kendini bedenine hapsolmuş gibi hisseden, düştüğü dipsiz kuyudan hiç çıkamayacağını zanneden, gittiği diyetisyenin, aldığı zayıflatma garantili kürlerin, paketlerin, takviyelerin sayısını unutmuş, “Kötü beslenme ve şişmanlık da benim kaderimmiş ne yapalım.” diyen kişilere öneririm.


Eklemek istedikleriniz…

Sema Hanım size çok teşekkür ederim. Minnettarım. Bir gün, sizden tüm öğrendiklerimle ışığı görmeye başlayacağımı biliyordum. Hep denedim, olmadı yine denedim. Vazgeçmiyor oluşuma tutundum. Çok ağladım, çok kızdım kendime ama yine de vazgeçmedim. Paylaşımlarınız, programlarınız, bilgiye aşık bir şekilde, canla başla anlatışınız bana hep çok iyi geldi. Dediğim gibi hep kenardan bakıyor, bir gün olacak diyordum. Artık kenarda değil, tam ortadayım. Işığı gördüm ve yol alıyorum. İşte şimdi tam olarak Sema’nın askeriyim. En kalpten, en gerçek, en samimi bir şekilde diyorum ki "İyi ki varsınız.".

 

İ.Z.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Geçen sene sizinle yaptığım eliminasyon diyeti ile verdiğim kilolardan sonra, Haziran ayında beslenmemin ucunu kaçırınca biraz da psikolojik sıkıntı ile aldığım kilolardan kurtulmak ve bir disipline girmek için programınıza katıldım.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Programa başlarken hastaydım ve ertelersem yapmayacağımı düşünerek başladım. Ölçü almayı unuttum ama basenden kesin 3 cm, göbekten 6-7 cm incelme oldu. Hedefim olan kırmızı likrasız pantolonuma tekrardan girebiliyorum, asalım bayrakları :)


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Eşime (İnsülin direnci ve karaciğer yağlanması var.), anneme, çevremdeki herkese. Herkese sizi anlatıyorum.


Eklemek istedikleriniz…

Kapsayıcı, naif tavrınızla sizinle her programı yapabilirim. Bilginizi cömertçe sunmanız çok kıymetli. En ince detaya kadar düşünüp bilgilendiriyorsunuz. İyi ki varsınız Sema Hanımcığım.

 

M.D.

Bir aylık dönem benim için çok güzel geçti. Daha önce bir kez, sağlığım için Candida Diyeti tarzında bir diyet yapmıştım. Bir dönem gluten, şeker, süt ürünleri, meyve ve hatta bakliyatı kesmeyi gerektiriyordu. Sizinki ile epey benzerlik taşıyordu. Sizin beslenme eğitiminiz sonucunda, ilk hafta itibarıyla toplam 4 kilo civarı verdim. Cm olarak sonrasını ölçmedim, başlarken ölçmüştüm ama girmediğim kot, giysi ve kıyafetlerime girmemden incelme oranımı tahmin ettim :) Bunları yaparken de hiç açlık ve yoksunluk hissetmedim. Kolay uygulanabilir bir sistemdi ve sizin ayrıntılı, açıklayıcı döküman ve anlatımlarınızla çok profesyonel bir bilgi akışı oldu. Aklımda bildiğim, bilmediğim bir sürü şey de oturdu. Neyi, nasıl, niçin yapmak gerektiğine, bozarsam tekrar nasıl başlamam gerektiğine sayenizde çok hakim oldum. Ayrıca son dönemde sağlıklı beslenme için kendimi motive etmeye çalışırken konunun psikolojik kısmı ile ilgili podcast dinliyordum. Sizin programınız da aynı paralellikle olayın psikolojik önemini vurguladığı için beni daha çok etkiledi ve inandırdı. Asıl kafa olarak o noktaya gelebildiğimizde düğüm çözülüyor ve kalıcı, uzun soluklu olabiliyor beslenme şekli. Özellikle "Battı balık yan gider." demeden, ufak yanlışlarda kendini dövmeden, kendine kızmadan kolayca geri dönme kısmı, koruma ve sürdürebilme konusunda açıklayıcı anlatımlar bana iyi geldi. Beynimde şimşekler çaktı. Bildiğim şeyleri anladım. Ayrıca samimiyetiniz, tatlılığınız ekrandan bizlere de geçti. Emeğinize, bilginize sağlık. Çok başarılı ve faydalı bir eğitim oldu, çevremdeki herkese önerdim. Eliminasyon eğitiminizi de katılacağım inşallah. Çok sevgiler. Herkese bol sağlık, şifa olması dileğiyle. Seviliyorsunuz :) Takipteyim, güzel bilgilerinizi bizlerle keyif ve sağlıkla paylaşmaya devam edin.

 

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page