top of page
Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Karnabahar Kısır


Geçen haftadan beri Karnabahar Popcorn ve Karnabahar Kısır çılgınlığı yaşanıyor. Bu şişkinlik yapmayan, yerken suçluluk hissettirmeyen, düşük karbonhidratlı kısırın karnabahardan yapıldığına kimse inanamaz. Instagram'da deneyen herkes bu konuda benimle hemfikir oldu. Ben de bu harika yemeği bloga iliştireyim dedim.

Doya doya kısır yeme keyfi 😍 Önyargılı davranmayıp mutlaka denemenizi öneririm. Kimse karnabahar olduğunu anlamayacak 😊 Iyi ki çıktı şu karnabahar. Bütün kış evir çevir her şekle sokarım artık. Bu da popcorndan sonra en sevdiğim hali.

🍁 Bir tavada bir soğanı iyice soteledim. Sonra içine bol domates salçası ve biber salçası ekledim. 🍁 Karnabaharı çiçeklere bölüp rondo veya mutfak robotunda çekin. Hemen bulgur boyutuna geliyor zaten. 🍁 Sonra karnabahar bulgurunu tavaya ekleyip, sotelenmiş salçalı soğan ile sotelemeye devam edin. 4-5 dakika, arada bir kariıştırın. Kısırınız hazır olacak. 🍁 Altını kapaıp bir kaba aktardım. Ilınınca içine yeşillikler, kırmızı biber ve turşu ekledim. 🍁 Sos olarak da zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve kırmızı biberi karıştırıp üstüne döküp harmanladım.

Tabak tabak yiyebilirsiniz. Hem kalorisi çok düşük, hem kısır tadına çok yakın, hem şişkinlik yapmıyor. Daha ne olsun 😍

8.183 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page