top of page
Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Karbanahar Popcorn


Yumurtalı karnabahar kızartmasını ne çok severdim fakat kızartma yiyecekleri bırakalı çok uzun zaman olduğu için uzun zaman önce bu tarifi geliştirmiştim. Her kış en severek yediğim şeylerden biri oldu. Aslında mantık Çıtır Patlıcan Çubukları ile aynı. O yazın gözdesi, bu da kışın gözdesi oldu :)

Geçen hafta Instagram hesabım bu tarif ile yıkıldı. Kaç kişi denedi inanın hatırlamıyorum. O yüzden burda da sabit yerini alsın dedim.

Karnabaharları küçük çiçekler olacak şekilde ayırıyorum ve buharda çok az pişiriyorum. Maksimum 5 dakika. Çok yumuşamayacak şekilde. Yumuşarsa çıtırlığı azalıyor.

Bir kasede 1 yumurta ve 2-3 kaşık sütü çırpıyorum.

Bir diğer tabakta mısır unu, galete unu veya başka bir sağlıklı unu, sarımsak tozu, tuz, biber gibi baharatlarla karıştırıyorum. Baharatlar keyfinize kalmış.

Çiçek karnabaharları çnce yumurtaya sonra un karışımına bulayıp yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine yayıyorum.

Üstüne spreyle veya fırça ile zeytinyağı sürüp 180 derece fırında alt üst kızartıyorum. Sanıyorum 20-25 dkda hazır oluyor. Gözünüz üstünde olsun. Kıtırdadığı an hazır demektir.

Ben sarımsaklı yoğurda veya acı sosa banarak yemeye bayılıyorum 😍 Lütfen deneyin, çok seveceğinize eminim. Bakracçda rahmetli babaannemden bana hatıra. Bu bakraçta süt ısıttığını öyle iyi hatırlıyorum ki 💗

19.712 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page