İçeriğe geç
Sema Özpekmezci

Nohut Unlu Ekmek

Eliminasyona Uygun Tarifler

Geçenlerde nohut unlu bir ekmekçik yapmıştım.

Bu onun aynısı ama keten tohumu yerine glütensiz unlara çok güzel pofidiklik veren psyllium husk, yani karnıyarık otu tozu kullandım. Bu çok yüksek lifli bir toz. Glütensiz unlarla yapılan şeylere pofidiklik veriyor ve yumurta gerekmiyor. Yapışkanlık sağlıyor. Burada yokken ben kullanıp sizinle paylaşamıyordum. Artık burada da olduğuna göre paylaşabilirim :) Benimki yurt dışından ama burada da artık birçok markada var. Ayrıca sıvı bir şeye, suya, smoothiye de katıldığında yüksek liften dolayı kabızlığa çok iyi geliyor.

Tarif aşırı basit. Keten tohumlu versiyonu kıtır, bu pofidik ve yumuşak oldu. Nasıl sevdiğinize bağlı olarak ikisini de deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı nohut unu

  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tohumu/psyllium husk

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 6 yemek kaşığı su (Malzeme değiştirirseniz Instagram postumda kıvam videosu olarak var.)

  • Tuz

Hepsini karıştırdım, yoğurdum. Ellerimi zeytinyağına buladım ve yuvarlak şekil verdim. Döküm tavada, altı kısık olarak önlü arkalı pişirdim. Yanıma aldım. Kahvaltı tabağının yanına ekmekçiklerimi iliştirdim ve saatlerce tok kaldım.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Sevgilerimle,

Sema